Η Subaru γιορτάζει 50 χρόνια από τον πρώτο Boxer κινητήρα

Η Fuji Heavy Industries, ο κατασκευαστής των αυτοκινήτων Subaru, γιορτάζει αυτό το μήνα την 50η επέτειο του επίπεδου κινητήρα Boxer. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο με τα οριζόντια τοποθετημένα αντικριστά πιστόνια τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο μικρομεσαίο επιβατικό μοντέλο Subaru 1000 στις 14 Μαΐου του 1966.

Σήμερα, κάθε αυτοκίνητο που πωλείται από την Subaru εξοπλίζεται με Boxer κινητήρα, με την συνολική παραγωγή τα τελευταία 50 χρόνια να έχει συμπληρώσει 16 εκατομμύρια μονάδες. Με τον οριζόντιο σχεδιασμό του κινητήρα, τα αντίθετα έμβολα λειτουργούν για να ακυρώσουν τη δύναμη αδράνειας μεταξύ του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότεροι κραδασμοί και ιδανική ισορροπία περιστροφής. Επιπλέον, η συμπαγής του μορφή του επιτρέπει να τοποθετείται χαμηλότερα στο χώρο του κινητήρα, μειώνοντας έτσι το κέντρο βάρος του οχήματος.

Εκτός από τον Boxer κινητήρα, κάθε Subaruε φοδιάζεται με το συμμετρικό σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive (AWD). Αυτό επιτρέπει μία ισορροπημένη κατανομή βάρους, σε συνδυασμό με το διαμήκη τοποθετημένο κινητήρα Boxer. Επίσης εξασφαλίζει πολύ καλή πρόσφυση και σταθερότητα ανεξαρτήτως διαδρομής και κατάστασης του οδοστρώματος. Νωρίτερα αυτό το έτος, Subaru ανακοίνωσε την παραγωγή 15 εκατομμυριοστού οχήματος εξοπλισμένο με το Symmetrical AWD.

Get it on Google Play Download on the App Store