Γιατί πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα του αυτοκινήτου με το δεξί χέρι;

Σίγουρα δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να ανοίξουμε την πόρτα του αυτοκινήτου μας από μέσα, καθώς ο κάθε ένας από εμάς το κάνει όπως τον βολεύει περισσότερο. Υπάρχει όμως ο ασφαλής τρόπος για να ανοίξουμε την πόρτα μας και αυτόν ακριβώς θα σας περιγράψουμε πιο κάτω.

Δείτε ακόμη: Έτσι σβήνουμε το λαμπάκι του Check Engine (+video)

Ο ασφαλής τρόπος λοιπόν για να ανοίξουμε την πόρτα του αυτοκινήτου μας, ειδικά όταν είμαστε σταματημένοι σε πολυσύχναστους αστικούς δρόμους, είναι να βάλουμε το δεξί μας χέρι στην χειρολαβή που ανοίγει την πόρτα και με το αριστερό μας χέρι (για τον οδηγό πάντοτε) να σπρώξουμε την πόρτα προς τα έξω.

Αυτή είναι μία κίνηση η οποία πρέπει να μας γίνει συνήθεια και να γίνεται μηχανικά, καθώς έτσι δίνουμε στον εαυτό μας τον χρόνο να κοιτάξει στον εξωτερικό καθρέφτη και να βεβαιωθεί πως δεν έρχεται προς το μέρος μας κάποιο άλλο όχημα, πεζός ή ποδηλάτης.

Αυτός είναι ο ασφαλής τρόπος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Σικάγο, με αφορμή το γεγονός πως εκεί το 20% των σοβαρών τραυματισμών ποδηλατών και μοτοσικλετιστών είναι το γεγονός πως πέφτουν επάνω σε αυτοκίνητο των οποίων επιβάτες ή ο οδηγός ανοίγουν την πόρτα απρόσεκτα.

Διαβάστε επίσης: Έκανε… μαγκιές και διέλυσε το καινούργιο Honda Civic του (+video)

Επιπροσθέτως Ολλανδοί ερευνητές ανακάλυψαν πως με την κίνηση του σώματος προς μία κατεύθυνση, ασυναίσθητα κοιτάμε προς τα έξω. Έτσι στρέφοντας το σώμα μας προς την πόρτα για να πιάσουμε με το αντίθετο χέρι την χειρολαβή και να την ανοίξουμε μας κάνει να κοιτάμε και έξω, εκτός από τον καθρέφτη μας.

Get it on Google Play Download on the App Store