Έτσι χαλάνε τα τηλεχειριστήρια των αυτοκινήτων - AutoGreekNews

Έτσι χαλάνε τα τηλεχειριστήρια των αυτοκινήτων

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα εδώ και χρόνια εξοπλίζονται με τηλεχειριστήριο για να ανοίγουν οι πόρτες και έτσι δεν χρειάζεται να μπαίνει κλειδί στην κλειδαριά. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται τυχόν γρατσουνιές, ενώ η όλη διαδικασία γίνεται πιο εύκολα και απομακρυσμένα. Στα ακόμα πιο καινούργια αυτοκίνητα με keyless entry δεν απαιτείται καν να πατηθεί κουμπί ή να μπει το κλειδί στο διακόπτη της μίζας, αφού όλα γίνονται πλήρως αυτοματοποιημένα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το τηλεχειριστήριο χρειάζεται και αυτό τη δική του προστασία και φροντίδα, γιατί μπορεί εύκολα να χαλάσει και να μη λειτουργεί τίποτα στο αυτοκίνητο. Κάθε τηλεχειριστήριο ενσωματώνει μια ηλεκτρονική πλακέτα. Η ασύρματη επικοινωνία μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και του αυτοκινήτου δεν είναι πάντοτε 100% ασφαλής, αφού όπως έχουν δείξει δοκιμές, καινούργια αυτοκίνητα με «έξυπνα» κλειδιά μπορούν να κλαπούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο χειρότερος εχθρός των τηλεχειριστηρίων είναι τα υγρά (νερό, καφές, χυμός κ.λπ.). Αν κατά λάθος πέσει πάνω του μπόλικο νερό για παράδειγμα ή βουτηχτεί σε αυτό (συνήθεις καταστάσεις), τότε το πιθανότερο είναι να βραχυκυκλώσει. Για αυτό πάντοτε τα φυλάμε μακριά από υγρά, αφού σε μια τέτοια περίπτωση δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Οι… ελεύθερες πτώσεις με ορμή, μπορούν εύκολα να το διαλύσουν. Άρα το κρατάμε καλά στα χέρια μιας ή το βάζουμε σε μια ασφαλή τσέπη, αρκεί να μην ξεχαστεί και πλυθεί μαζί με τα ρούχα στο πλυντήριο. Στην περίπτωση που ενώ δεν έχει συμβεί όλα από τα παραπάνω και δεν λειτουργεί, τότε το πιθανότερο είναι να έχει πέσει η μπαταρία και να χρειάζεται αντικατάσταση. Πριν κάνετε το μάστορα, ανοίξτε το βιβλίο χρήσης του αυτοκινήτου και ανατρέξτε στο σχετικό κεφάλαιο. Μην προσπαθήσετε αν δεν γνωρίζετε, γιατί το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε ζημιά στο εξωτερικό κάλυμμα ή την πλακέτα.

Επίσης, όπως αναφέρουν κατασκευαστές, αποφύγετε να τοποθετείτε το τηλεχειριστήριο και το κινητό τηλέφωνο στην ίδια τσέπη παντελονιού ή μπουφάν και πάντα προσπαθείτε να διατηρείτε επαρκή απόσταση μεταξύ των δύο συσκευών. Ο λόγος είναι ότι το τηλεχειριστήριο ενδέχεται να μη λειτουργεί. Αν το εξωτερικό κάλυμμα έχει φθαρεί από τη χρήση, με μικρό κόστος μπορεί να αντικατασταθεί και από κλειδαράδες.

Ποτέ μη διπλώσετε το κλειδί χωρίς να πατήσετε το πλήκτρο απελευθέρωσης. Έτσι μπορεί να κάνετε ζημιά στο κλειδί. Όταν το τηλεχειριστήριο δε λειτουργεί σωστά για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε τη λύση για να ανοίξουν οι πόρτες και να πάρει μπρος ο κινητήρας, τη δίνει το ενσωματωμένο κλειδί. Αν παίρνει μπρος με διακόπτη Start/Stop, τότε τοποθετείστε το τηλεχειριστήριο κοντά σε αυτό το κουμπί ή στο σημείο που δείχνει ο κατασκευαστής. Στη χειρότερη περίπτωση που δεν γίνεται τίποτε από όλα αυτά, τότε τη λύση θα δώσει η οδική βοήθεια και το συνεργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ταχύτητα ή χειρόφρενο στο παρκάρισμα;
Ταχύτητα ή χειρόφρενο στο παρκάρισμα;
Σκότωμα η οδήγηση σε χαμηλές στροφές
Σκότωμα η οδήγηση σε χαμηλές στροφές
Ταμπλό χριστουγεννιάτικο δέντρο και κινητήρας off; Τι φταίει;
Ταμπλό χριστουγεννιάτικο δέντρο και κινητήρας off; Τι φταίει; …
Στάζει ψυκτικό – αντιψυκτικό υγρό! Τι φταίει και τι κάνω;
Στάζει ψυκτικό – αντιψυκτικό υγρό! Τι φταίει και τι κάνω; …
Τι παθαίνουν τα φρένα αν δεν χρησιμοποιηθούν;
Τι παθαίνουν τα φρένα αν δεν χρησιμοποιηθούν; …
Τι γίνεται αν αδειάσει το ρεζερβουάρ καυσίμου;
Τι γίνεται αν αδειάσει το ρεζερβουάρ καυσίμου; …
Τι διάρκεια ζωής έχουν τα καύσιμα στο ρεζερβουάρ;
Τι διάρκεια ζωής έχουν τα καύσιμα στο ρεζερβουάρ; …
Σωστό ή λάθος το καθάρισμα των τζαμιών με εφημερίδα;
Σωστό ή λάθος το καθάρισμα των τζαμιών με εφημερίδα; …
Tαχύτητα ή νεκρά στην κατηφόρα και γιατί;
Tαχύτητα ή νεκρά στην κατηφόρα και γιατί;
Τιμές κι εξοπλισμοί για το νέο Kia EV6!
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Τιμές και εξοπλισμοί του Toyota Aygo X στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Suzuki Vitara 1.5 Hybrid: Τιμές, εξοπλισμός & επιδόσεις
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πόσο κάνει το νέο Volvo C40 Recharge 408 hp;
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέο Toyota RAV4 Adventure σε τιμή για έχοντες
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Ford Focus στην Ελλάδα!
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το ισχυρότερο Ford των 80.000 ευρώ
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Honda HR-V e:HEV στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέο Suzuki Vitara Hybrid 1.5 λτ. 116 hp (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store