Οι σωτήριες χρήσεις των μωρομάντηλων στο αυτοκίνητο

Τα μωρομάντηλα αποτελούν το πιο κατάλληλο προϊόν για τη φροντίδα των μωρών και των παιδιών γενικότερα και ποτέ δεν πρέπει να λείπουν από μια τσάντα ή το σπίτι. Ωστόσο, εκτός από τη χρήση για την οποία προορίζονται κυρίως, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτό καλό να βρίσκεται ένα πακέτο καλά σφραγισμένο (για να μην εξατμιστεί το υγρό) στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, ή σε μια θήκη που δεν τη βλέπει ο ήλιος.

Έχετε ποτέ σκεφτεί πως με δυο – τρία μωρομάντηλα (όχι απολυμαντικά με οινόπνευμα) μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας να λάμπει, δίχως τη χρήση χημικών; Καταρχήν, η επιφάνεια του ταμπλό, είναι αυτή που γεμίζει αμέσως σκόνη, όπως και η κεντρική κονσόλα. Με ένα μωρομάντηλο σκουπίστε όλα τα πλαστικά μέρη και θα δείτε ότι η κάθε βρωμιά θα αφαιρεθεί εύκολα, όπως σταγόνες από καφέ, χυμό κ.λπ.

Πολύ χρήσιμα είναι τα μωρομάντηλα και για όσα αυτοκίνητα έχουν δερμάτινες επενδύσεις στο σαλόνι τους, καθώς καθαρίζουν αμέσως και δεν χαλάνε το δέρμα (με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν έχουν οινόπνευμα). Ακόμα και οι υφασμάτινες ταπετσαρίες καθαρίζουν εύκολα, ενώ στεγνώνουν γρήγορα. Τα μωρομάντηλα είναι πάντοτε σωτήρια όταν κάθονται στο πίσω κάθισμα παιδιά, γιατί μπορούν να αφαιρέσουν άμεσα λεκέδες και να απομακρύνουν τρίματα από σνακ.

Εκτός όμως από τις καθαριστικές τους ιδιότητες στο θάλαμο των επιβατών ενός αυτοκινήτου, είναι πολύ χρήσιμα και για διάφορες ακόμα εργασίες. Μία από αυτές είναι ο έλεγχος των λαδιών και συγκεκριμένα για τον καθαρισμό και έλεγχο της βέργας. Επίσης, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χεριών ύστερα από έναν έλεγχο των πιέσεων των ελαστικών. Αν μάλιστα τύχει και χρειαστεί αλλαγή ελαστικού γιατί έχασε τον αέρα του, τότε αποτελούν το κατάλληλο και ακίνδυνο καθαριστικό για να αφαιρεθεί η μαυρίλα.

Get it on Google Play Download on the App Store