Το λάθος που κάνουμε πριν σβήσουμε το αυτοκίνητο

Πολλές φορές, ακόμη και οι καλύτεροι οδηγοί ξεχνάμε να κάνουμε κάποιες μικρές ενέργειες και αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για το αυτοκίνητό μας. Ειδικά αν το αυτοκίνητο που οδηγούμε είναι παλιότερης τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ακόμη και έμπειροι οδηγοί, όταν φτάνουν στον προορισμό τους αυτό που κάνουν είναι να σβήσουν το μοτέρ και να φύγουν, κλειδώνοντας το αυτοκίνητό τους.

Δείτε ακόμη: Τα δύο είδη πεντάλ γκαζιού: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, τουλάχιστον όχι όσον αφορά στα παλιά αυτοκίνητα. Και αυτό γιατί πριν σβήσουμε το μοτέρ καλό είναι να κάνουμε κάποιες ενέργειες οι οποίες θα προστατέψουν μακροπρόθεσμα το αυτοκίνητό μας. Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιες εξεζητημένες ενέργειες, αλλά για απλά πράγματα τα οποία αμελούμε.

Στα λίγο παλιότερα αυτοκίνητα λοιπόν, καλό είναι πριν σβήσουμε το αυτοκίνητό μας να απενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα. Αυτό είναι καλό να το κάνουμε καθώς με αυτό τον τρόπο θα κουράσουμε λιγότερο την μπαταρία μας στην επόμενη εκκίνηση.

Φυσικά καλό είναι να μην ξεχνάμε τα φώτα αναμμένα. Μπορεί να σβήνουν (όχι σε όλα τα αυτοκίνητα) με το γύρισμα του διακόπτη, παρόλα αυτά όταν θα ξαναμπούμε και θα γυρίσουμε τον διακόπτη, τότε αυτά θα ανοίξουν ξανά και θα πάρουν ενέργεια από την μπαταρία (αν είναι πεσμένη ίσως μας προδώσει).

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το φθηνότερο ντίζελ της αγοράς;

Στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα βέβαια όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο, αφού οι εξελιγμένοι εγκέφαλοί τους φροντίζουν ώστε να απενεργοποιήσουν τα ηλεκτρικά συστήματα με το σβήσιμο του μοτέρ. Αυτό όμως που πρέπει να προσέχουμε στα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι να περιμένουμε λίγο πριν σβήσουμε τα τούρμπο μοτέρ τους, προκειμένου η τουρμπίνα να κρυώσει.

Get it on Google Play Download on the App Store