Διαρροή: Αυτό είναι το νέο Suzuki Jimny

Το Suzuki Jimny αρνείται να πεθάνει καθώς η τελευταία του γενιά παράγεται όπως την γνωρίζουμε σήμερα (με κάποιες αλλαγές φυσικά) από το 1998. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να δούμε και τη νέα του, τέταρτη γενιά και αυτές είναι οι πρώτες επίσημες εικόνες που διέρρευσαν.

Σύμφωνα με το Motor1 το οποίο και τις έφερε στη δημοσιότητα, οι φωτογραφίες αυτές απεικονίζουν το κανονικό μοντέλο παραγωγής και προβλήθηκαν κατά την διάρκεια ενημέρωσης ντίλερ της μάρκας.

Διαβάστε ακόμη: Η δοκιμή του νέου Suzuki Swift 1.2 λτ. SHVS 90 PS 

Σχεδιαστικά το νέο Suzuki Jimny φαίνεται να σέβεται το παρελθόν του, καθώς βλέπουμε την ίδια.. αρχιτεκτονική σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή, με το αυτοκίνητο πάντως να διατηρεί σε κάθε περίπτωση τον χαρακτήρα του αναλλοίωτο, παράλληλα με το μικρό μέγεθός και το τρίθυρο αμάξωμά του. Εξάλλου στην Suzuki ξέρουν πολύ καλά πως δεν χρειάζονται πειραματισμοί με μοντέλα επιτυχημένα όπως το Jimny.

Μάλιστα όπως φαίνεται και από τις εικόνες θα υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης του αμαξώματος και εξατομίκευσης του αυτοκινήτου προκειμένου να έρχεται πιο κοντά στο γούστο του κάθε ιδιοκτήτη.

Όσον αφορά στο εσωτερικό του, αυτό βλέπουμε πως μοιάζει αρκετά με αυτό του νέου Ignis, το τιμόνι είναι σαν του νέου Suzuki Swift, στην πλευρά του συνοδηγού υπάρχει χειρολαβή στο ταμπλό, ενώ στην εικόνα όπως βλέπουμε θα υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Όσον αφορά στην μετάδοση, αυτή θα επιλέγεται από διακόπτες από ότι φαίνεται, οι οποίοι βρίσκονται χαμηλά στην κεντρική κονσόλα.  

Και μιας και αναφερόμαστε στην μετάδοση, το νέο Suzuki Jimny θα χρησιμοποιεί το σύστημα τετρακίνησης Allgrip Pro 4×4 με «αργό» και δυανότητα κλειδώματος. Το νέο Jimny θα βασίζεται σε νέο πάτωμα και κάτω από το καπό του αναμένεται να βρουν θέση ο 1.0 λτ. BoosterJet και ο ατμοσφαιρικός 1.2 λτ.

Όσον αφορά στην επίσημη παρουσίασή του, μετά και την διαρροή του μάλλον θα πρέπει να το περιμένουμε τον Οκτώβριο στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, με την εμπορική του διάθεση να ξεκινά στις αρχές του 2018, ολοκληρώνοντας έτσι κύκλο ζωής 20 ετών του τωρινού μοντέλου.

Δείτε επίσης: Suzuki Ignis για σκληρή εκτός δρόμου χρήση

Πηγή:Motor1

Get it on Google Play Download on the App Store