Πατέντα Ford εμφανίζει το σήμα της από το πουθενά

Αν δεν το ξέρετε, η Ford είναι η πρώτη εταιρεία στις Η.Π.Α. σε κατάθεση ευρεσιτεχνιών και μάλιστα με διαφορά από τη δεύτερη. Αυτή τη φορά κατέθεσε το καπό το οποίο εμφανίζει και κρύβει το σήμα της Mustang ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Ας δούμε πως λειτουργεί.


Η νέα αυτή πατέντα της Ford αφορά το εμπρός καπό και ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τη θερμότητα που συγκεντρώνεται σε αυτό εξαιτίας της λειτουργίας του κινητήρα ο οποίος βρίσκεται ακριβώς από κάτω του.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Ford Kuga ντίζελ 1,5 TDCi

Έτσι, όταν το καπό είναι κρύο θα έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ όσο η θερμοκρασία του ανεβαίνει τόσο πιο έντονο θα γίνεται το σήμα της μάρκας, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι της Mustang.

Είναι κάτι σαν τα χρώματα που έχουμε δει κατά καιρούς σε αυτοκίνητα τα οποία αλλάζουν με το κρύο/ζεστό νερό, μόνο που στην περίπτωση της πατέντας της Ford το νερό δεν είναι απαραίτητο. Όταν όμως βρέχει ή το αυτοκίνητο πλένεται, τότε το σήμα θα κρύβεται.

Η Ford έχει ήδη κατοχυρώσει τη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία στο αρμόδιο τμήμα Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α. αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα δούμε σύντομα την ιδέα αυτή να παίρνει σάρκα και οστά σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store