Επαναστατικός βενζινοκινητήρας χωρίς μπουζί από την Mazda

Εδώ και κάποιο διάστημα η Mazda παρουσιάζει διαρκώς νέες καινοτομίες στα πλαίσια των τεχνολογιών SkyΑctiv που αφορούν τους κινητήρες της. Αυτή τη φορά όμως οι Ιάπωνες είναι έτοιμοι να κάνουν την επανάσταση στους βενζινοκινητήρες, καταργώντας τα μπουζί.

Προφανώς και δεν έχουμε να κάνουμε με μία καινούργια ιδέα, καθώς κινητήρες εσωτερικής καύσης χωρίς μπουζί υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν είναι άλλοι από τους πετρελαιοκινητήρες.

Στη Mazda όμως φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν αυτό που στο παρελθόν δεν κατάφεραν οι Mercedes και Opel, που έμειναν σε παρουσίαση πρωτότυπων. Και αυτό είναι να οδηγήσουν στην παραγωγή το βενζινοκίνητο μοτέρ τους, χωρίς μπουζί.

Δείτε επίσης: Έτσι λειτουργεί η τετρακίνηση της BMW (+video)

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από το εξωτερικό, το νέο μοτέρ SkyActiv δεν θα έχει μπουζί και θα είναι έως και 30% πιο οικονομικό από ένα αντίστοιχο με μπουζί.

Ο νέας γενιάς βενζινοκινητήρας SkyActiv θα χρησιμοποιεί το σύστημα ανάφλεξης Homogenous Charge Compression Ignition (HCCI), το οποίο θα κάνει καύση μέσω της συμπίεσης και μόνο. Όπως ακριβώς γίνεται και στους πετρελαιοκινητήρες.

Πότε θα το δούμε αυτό το νέο μοτέρ; Η αρχή θα γίνει με το νέο Mazda3, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2018, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας.

 

Get it on Google Play Download on the App Store