To ιπτάμενο αυτοκίνητο Terrafugia TF-X




Λίγο – πολύ όλοι θα έχετε δει ή έστω θα έχετε ακουστά τον Φαντομάς με το Citroen DS που ξαφνικά έβγαζε φτερά και απογειωνόταν, ενώ προσπαθούσε να τον πιάσει ο μοναδικός Γάλλος κωμικός ηθοποιός Louis de Funès, σε ρόλο αστυνομικού. Η εταιρεία Terrafugia λοιπόν σκοπεύει να κατασκευάσει ένα όχημα με πτητικές ικανότητες, το TF-X, το οποίο θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται κάθετα, θα  είναι υβριδικό – ηλεκτρικό, με απόδοση 300 ίππων με ταχύτητα πτήσης στα 322 χλμ./ώρα και αυτονομία 805 χιλιομέτρων.

Ο πιλότος – οδηγός του TF-X πριν ξεκινήσει για την πτήση του θα πρέπει να έχει ορίσει την κύρια ζώνη προσγείωσης αλλά και μια εφεδρική, το όχημα θα εφοδιάζεται με αλεξίπτωτο, σύστημα προσγείωσης έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονης ενημέρωσης στις αρχές κ.α. Παράλληλα η καμπίνα του θα προσφέρει όλες τις ανέσεις για 4 επιβάτες, ενώ στο δρόμο θα κινείται σαν ένα κανονικό αυτοκίνητο με κρυμμένα τα φτερά.

Ωστόσο, για να γίνει πραγματικότητα το ιπτάμενο αυτοκίνητο Terrafugia TF-X, θα χρειαστεί 8-12 χρόνια εξέλιξης, ενώ ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας είναι να προσφέρεται σε τιμή αντίστοιχη με ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.   

Get it on Google Play Download on the App Store