Ο πρώτος στον κόσμο LCD εσωτερικός καθρέπτης από τη Nissan




Η Nissan ανακοίνωσε τον «Smart rearview mirror», ο οποίος είναι ο πρώτος εσωτερικός ψηφιακός καθρέπτης παραγωγής στον κόσμο με οθόνη LCD που παρέχει την ιδανική ίσως ορατότητα προς τα πίσω κάτω από όλες τις συνθήκες και επιτρέπει ταυτόχρονα στον οδηγό τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ LCD και παραδοσιακού καθρέπτη.

Εμφανισιακά ο «Smart» καθρέπτης δε διαφέρει από έναν συμβατικό παρόλο που ενσωματώνει μια LCD οθόνη, η οποία συνδέεται με μια κάμερα υψηλής ανάλυσης που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και μεταφέρει στον οδηγό πολύ καθαρή εικόνα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και φωτισμού.

Με την «Smart rearview mirror» ουσιαστικά λύνεται το πρόβλημα της περιορισμένης ορατότητας προς τα πίσω όταν φιλοξενούνται στο πίσω κάθισμα για παράδειγμα ψηλοί επιβάτες και ειδικά στη μέση, όταν στο πορτ μπαγκάζ υπάρχουν ψηλά αντικείμενα ή όταν η σχεδίαση του πίσω μέρους του αυτοκινήτου είναι τέτοια που μετριάζει την ορατότητα.

Ο «έξυπνος» καθρέπτης θα λανσαριστεί σε μοντέλα ευρείας παραγωγής το 2015, ενώ την άνοιξη του 2014 θα ξεκινήσει η διάθεσή του στην αγορά της Ιαπωνίας.




Get it on Google Play Download on the App Store