Η Volkswagen επιβεβαιώνει 10τάχυτο DSG και νέο ισχυρό diesel




Πριν από ένα χρόνο, ο Πρόεδρος της Volkswagen, Dr Martin Winterkorn είχε δηλώσει πως η εν λόγω φίρμα εξελίσσει ένα νέο DSG κιβώτιο με 10 ταχύτητες, καθώς και έναν υψηλής απόδοσης ντίζελ (δείτε εδώ). Τώρα ο Διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της VW, Heinz-Jakob Neusser επιβεβαιώνει αυτά τα σχέδια της εταιρείας και δίνει κάποιες ακόμα λεπτομέρειες.

Το νέο 10τάχυτο DSG θα αντικαταστήσει το 6άρι DSG που χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρες των αυτοκινήτων του ομίλου VW και θα αντέχει φορτία ροπής έως 500 Nm. Παράλληλα, θα μπορεί να συνδυάζεται τόσο με εγκάρσια όσο και με διαμήκεις τοποθετημένους κινητήρες, ενώ θα συμβάλλει για την περαιτέρω μείωσης της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Ωστόσο, δεν έγινε λόγος σχετικά με το πότε θα βγει την παραγωγή το 10 ταχυτήτων DSG. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι η Mercedes έχει ήδη παρουσιάζει 9τάχυτο κιβώτιο 9G-TRONIC, όπως επίσης και η Jeep στο νέο Cherokee.

Στα σκαριά βρίσκεται και ένας 2.0 λίτρων ντίζελ με διπλή υπερτροφοδότηση, ο οποίος θα λανσαριστεί στα τέλη του 2014 μαζί με το νέας γενιάς Passat. Ο νέος 2.0 TDI θα αποδίδει 236 ίππους έναντι 150 ίππων του υπάρχοντος 2.0 TDI ή 184 PS του πιο ισχυρού Golf GTD




Get it on Google Play Download on the App Store