Προηγμένο σύστημα φωτισμού Ford «βλέπει» στο σκοτάδι

Η Ford εξελίσσει μια νέα προηγμένη τεχνολογία φωτισμού, που επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν μέσα στο σκοτάδι πεζούς, ζώα και ποδηλάτες, οι οποίοι βρίσκονται στο οδόστρωμα και δεν γίνονται αντιληπτοί από μακριά. Το βασισμένο σε κάμερα σύστημα προηγμένου φωτισμού της Ford (Camera-Based Advanced Front Lighting System) διευρύνει την ακτίνα φωτός στις διασταυρώσεις και στους κυκλικούς κόμβους για να φωτίσει καλύτερα τους πιθανούς κινδύνους. Η νέα τεχνολογία Spot Lighting βοηθά σημαντικά τον οδηγό να επιστήσει την προσοχή του σε πεζούς, ποδηλάτες ή ακόμα και ζώα που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο δρόμο και μπορεί να τους χτυπήσει, όταν δεν υπάρχει φωτισμός.


Το προηγμένο σύστημα αυτό φωτισμού βασίζεται στο προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού (Adaptive Front Lighting System) και στο σύστημα αναγνώρισης οδικών πινακίδων σήμανσης (Traffic Sign Recognition), τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στα μοντέλα της Ford. Παράλληλα το Camera-Based Advanced Front Lighting System χρησιμοποιεί πληροφορίες και μέσω του GPS για να φωτίσει καλύτερα τις στροφές. Επιπλέον η κάμερα αποθηκεύει τις πληροφορίες της διαδρομής στο σύστημα πλοήγησης και την επόμενη φορά που ο οδηγός θα κινηθεί στον ίδιο δρόμο, οι προβολείς προσαρμόζονται αυτομάτως στην πορεία του δρόμου.

Το Spot Lighting βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο ανάπτυξης από τους μηχανικούς της Ford στο Άαχεν και χρησιμοποιεί μια υπέρυθρη κάμερα στην εμπρός μάσκα, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει μέχρι οκτώ άτομα και ζώα, σε ένα εύρος απόστασης έως 120 μέτρων.

Πιο αναλυτικά το πώς λειτουργεί μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store