Hyundai i30 που «ανοίγει» μέσω smartphone

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Hyundai αποκαλύπτει ένα πιο επικοινωνιακό μέλλον, επιδεικνύοντας πως ο συνδυασμός των προσωπικών συσκευών (smartphones) με τα οχήματα Hyundai έχει οφέλη για ιδιοκτήτες και οδηγούς. Γι ‘αυτό το καινοτόμο project, η Hyundai συνεργάζεται με την εταιρεία LG Electronics και χρησιμοποιεί το νέας γενιάς τρίθυρο i30 για να επιδείξει πώς τα οχήματα θα χρησιμοποιούν smartphones ως αναπόσπαστο στοιχείο τους, παρέχοντας μια πιο πρακτική, εξατομικευμένη και ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.

Το smartphone που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα συνδεσιμότητας της Hyundai μπορεί να ξεκλειδώσει τις πόρτες και αυτόματα να προσαρμόσει τις προσωπικές ρυθμίσεις του οχήματος όπως την αλλαγή των προεπιλεγμένων ραδιοφωνικών σταθμών, των ρυθμίσεων πλοήγησης, της εμφάνισης του μενού και άλλων προτιμήσεων. Όταν τοποθετείται σε μια συγκεκριμένη περιοχή της κεντρικής κονσόλας, το smartphone συνδέεται ασύρματα, καταργώντας την ανάγκη για τυχόν αντιαισθητικά καλώδια στην καμπίνα.

Το σύστημα αποκλειστικά και για πρώτη φορά στον κόσμο, διαθέτει ασύρματη σύνδεση MirrorLink, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο του smartphone, χρησιμοποιώντας την 7-ιντσών υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής του i30. Ο οδηγός ή ο επιβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες πλοήγησης του κινητού τηλεφώνου και στις διαδικτυακές εφαρμογές όπως email, επαφές και τις λίστες κλήσεων του τηλεφώνου καθώς και στο περιεχόμενο των πολυμέσων όπως βίντεο.

Το Hyundai app επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τη σύνδεση με τα οχήματά τους εξ αποστάσεως, ελέγχοντας αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ή όχι και εάν ή όχι τα φώτα του αυτοκινήτου είναι αναμμένα. Το Hyundai app επιτρέπει στους πελάτες να δουν την εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας, μια παγκόσμια πρωτιά μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Προκειμένου, οι πελάτες να μπορούν να προγραμματίσουν το επόμενο ταξίδι τους, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του καυσίμου του αυτοκινήτου και των λιπαντικών καθώς και της αυτονομίας, εξ αποστάσεως. Επίσης μπορεί να εμφανίσει την κατανάλωση καυσίμου από το προηγούμενο ταξίδι.

Η εφαρμογή προσδίδει περισσότερη ευκολία επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την πίεση των ελαστικών και τη θερμοκρασία της καμπίνας καθώς και τη χρήση του Google Maps για να τους καθοδηγήσει στο σημείο που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα τους το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Κέντρου της Hyundai Motor Europe, κ. Seungwook Yang σχολίασε: «Στη Hyundai κάνουμε την προσωπική μετακίνηση ακόμα πιο βολική, συνδεδεμένη και εξατομικευμένη. Το πρόγραμμα αυτό αποδεικνύει ότι η ένταξη των smartphones στα οχήματα Hyundai θα προσφέρει διαισθητικά, ποικιλόμορφα και εύκολα στη χρήση οφέλη – ιδανικά για τους οδηγούς Hyundai κατά την οδήγηση». 

Get it on Google Play Download on the App Store