Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Kodiaq χωρίς καμουφλάζ

Κατά την συνήθη τακτική της, η Skoda για ακόμα μία φορά παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες και βίντεο από τμήματα του αμαξώματος ενός νέου μοντέλου της, λίγες μέρες πριν την πλήρη αποκάλυψή του. Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για το νέο μεγάλο SUV Kodiaq, το οποίο αποκαλύπτεται μερικώς εξωτερικά, ενώ η πρεμιέρα του είναι προγραμματισμένη να γίνει στη 1η Σεπτεμβρίου 2016, στο Βερολίνο.

Τόσο από τις φωτογραφίες όσο και από το βίντεο είναι ευδιάκριτα αρκετά στοιχεία, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός πίσω, η μάσκα και το πλαϊνό τμήμα. Όπως βλέπουμε κυριαρχούν οι αιχμηρές και ανάγλυφες επιφάνειες, τα έντονα νεύρα, τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα και οι ευμεγέθεις ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών. Τη δυναμική και πολυτελή του εικόνα ενισχύουν με την σειρά τους τα full-LED εμπρός φωτιστικά σώματα, καθώς και τα πίσω LED με το παραδοσιακό σχήμα “C”.

Για το εσωτερικό δεν έχουν υπάρξει ακόμα εικόνες, ωστόσο όπως αναφέρει η Skoda θα εξοπλίζεται συστήματα υποβοήθησης του οδηγού τελευταίας γενιάς, ενώ οι χώροι θα είναι πολύ μεγάλοι τόσο για τους (έως 7) επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (720 έως 2.065 λίτρα και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 2,9 μέτρα).

Όταν ξεκινήσει το λανσάρισμα του Kodiaq στις αρχές του 2017, θα διατίθεται με πέντε κινητήρες, δύο πετρελαίου TDI και τρεις βενζίνης TSI. Ο πιο ισχυρός βενζίνης, θα είναι ο 2.0 TSI 180 PS, ο οποίος θα προσφέρει κατανάλωση αντίστοιχη με ενός μικρότερου κινητήρα, χάρη στο νέο σύστημα καύσης. Επιπλέον, το νέο πλαίσιο από υψηλής αντοχής ατσάλι θα συμβάλλει και στη μείωση του βάρους.

Για τη μετάδοση θα υπάρχει 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή DSG, κίνηση στους εμπρός τροχούς ή σε όλους, το Dynamic Chassis Control (DCC) με Driving Mode Select για επιλογή του στιλ οδήγησης (π.χ. πιο άνετο, οικονομικό ή σπορ).

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store