Νέο Honda Civic Type R για λανσάρισμα το 2017

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού κάνει το νέο πρωτότυπο Honda Civic Type R, το οποίο δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής που θα παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2017, δύο μόλις χρόνια μετά το λανσάρισμα του υπάρχοντος Civic Type R.

Βασισμένο στο νέο Civic χάτσμπακ, το Type R Prototype ξεχωρίζει για τον άκρως επιθετικό του σχεδιασμό και τη μυώδη εμφάνισή του. Στο εμπρός άκρο του το βλέμμα εστιάζει στον προφυλακτήρα με τους μεγάλους αεραγωγούς, στο σπόιλερ από ανθρακόνημα και στην κόκκινη ρίγα που επεκτείνεται περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ πιο σπορ νότα δίνουν οι αεραγωγοί πάνω από τη μάσκα και στο καπό.

Στο πλαϊνό τμήμα διακρίνονται οι ποδιές από ανθρακόνημα στα μασπιέ, οι προσθήκες στα φτερά και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών με κόκκινο περίγραμμα, συνδυασμένες με ελαστικά διαστάσεων 245/30. Πίσω από αυτές υπάρχουν κόκκινες δαγκάνες και τρυπητά εμπρός δισκόφρενα.

Στο πίσω τμήμα με την άκρως αγριεμένη εμφάνιση, υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή, διαχύτης από ανθρακόνημα, προφυλακτήρας με μεγάλους αεραγωγούς και δύο μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοίνωσε η Honda για το νέο «υπερόπλο» που ετοιμάζει, ωστόσο το πιθανότερο είναι να εφοδιάζεται με τον 2λιτρο VTEC TURBO κινητήρα ισχύος άνω των 310 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store