BMW M4 με 600 άλογα, από τoν G-Power

O γερμανικός οίκος βελτίωσης G-Power δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα συχνά με τις δημιουργίες του αλλά όταν το κάνει, πραγματικά αυτές το αξίζουν. Όπως για παράδειγμα αυτή εδώ η BMW M4 στο γαλάζιο χρώμα με τις μαύρες ζάντες και τα 600 άλογα κάτω από το καπό της.

Ουσιαστικά οι μηχανικοί του G-Power σκάλισαν το 3.0 λτ. TwinPower Turbo της BMW και διατείνονται πως έφτασαν την απόδοσή του στους 600 ίππους και τα 740 Nm ροπής, χωρίς πάντως να μας λένε τι ακριβώς έκαναν.

Δείτε επίσης: Σχεδόν έτοιμη η νέα Toyota Supra

Οι παραπάνω τιμές όπως είναι λογικό βελτιώνουν αισθητά τις επιδόσεις της M4 συγκριτικά με την εργοστασιακή έκδοση πάντα, καθώς πλέον το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και ο δείκτης του ταχυμέτρου ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Οι μηχανικές αναβαθμίσεις και η αύξηση της ιπποδύναμης φυσικά συνοδεύτηκαν και από δευτερεύουσες παρεμβάσεις, όπως coilover ανάρτηση, νέα φρένα και νέα εξάτμιση.

Όσον αφορά την αισθητική της BMW M4, ο G-Power ως συνήθως είναι διακριτικός αλλά ποιοτικός. Έτσι έχει προσθέσει αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα και συγκεκριμένα, εμπρός σπόιλερ, αεροδυναμικό διαχύτη και αεροτομή οροφής. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών σε μαύρο χρώμα.

Δείτε ακόμη: Του έσπασε την BMW επειδή έβγαζε σέλφι

Όσον αφορά το κόστος της βελτίωσης, ο G-Power ζητά για τις μηχανικές μετατροπές 7.000 ευρώ, άλλα τόσα περίπου για τις ζάντες, 6.000 ευρώ για την εξάτμιση και 2.000 ευρώ για την ανάρτηση. Συνολικά δηλαδή, κάτι παραπάνω από 20.000 ευρώ. 


Get it on Google Play Download on the App Store