Έσπασε κάθε ρεκόρ τιμής η τελευταία 500η Ferrari LaFerrari

Παρόλο που η παραγωγή της LaFerrari έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό στα 499 οχήματα, η Ferrari κατασκεύασε άλλη μία (Νο 500) για φιλανθρωπικό σκοπό. Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η δημοπρασία της στην Φλόριντα από τον οίκο RM Sotheby’s και πωλήθηκε για 7 εκατομμύρια δολάρια (6,58 εκ. ευρώ).

Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για το πιο πολύτιμο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση των θυμάτων και των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Κεντρική Ιταλία τον περασμένο Αύγουστο.

Δείτε ακόμα: Ποιος διάσημος σεφ πήρε Ferrari τριών εκατομμυρίων ευρώ; (+video)

Η 500η Ferrari LaFerrari με το φλογερό κόκκινο χρώμα διακρίνεται εξωτερικά από τη λεπτή λευκή γραμμή στο εμπρός καπό και στο πίσω παρμπρίζ και την ιταλική σημαία στη μύτη του εμπρός προφυλακτήρα.

Η LaFerrari κινείται από ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν 6.2 λίτρων V12 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 963 ίππων και πάνω από 900 Nm ροπής, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store