Νέο crossover Peugeot Quartz 1.6 THP plug-in hybrid με 500 PS!

Ένα νέο πολύ εντυπωσιακό crossover παρουσιάζει η Peugeot, το Quartz concept, το οποίο συνδυάζει το αμάξωμα ενός SUV με τις ανέσεις στο εσωτερικό ενός σεντάν. Το μήκους 4,5 μέτρων και πλάτους 2,06 μέτρων Peugeot Quartz concept βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του νέου Peugeot 308, ενώ διαθέτει έντονα μυώδη εμφάνιση. Αυτή τονίζεται και από τις θηριώδεις ζάντες των 23 ιντσών.

Στο εσωτερικό του έχει γίνει χρήση καινοτόμων υλικών, όπως είναι βασάλτη (ελαφρύ και ανθεκτικό) στην κεντρική κονσόλα, ψηφιακά δημιουργημένο υφαντό από πολυεστερικές ίνες, οι οποίες προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού. Επίσης πολλές επιφάνειες είναι ντυμένες με καφέ δέρμα σε δύο αποχρώσεις, καφέ και κόκκινου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Peugeot Quartz concept και σε τεχνικό επίπεδο, καθώς εφοδιάζεται με plug-in υβριδικό σύνολο υψηλής απόδοσης. Αυτό αποτελείται από ένα θερμικό κινητήρα 1.6 THP 270 ίππων και 330 Nm ροπής και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε άξονα, απόδοσης 85kW (115 PS) έκαστο. Οι επιλογές κίνησης είναι τρεις: η ZEV για κίνηση μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια για αποστάσεις έως 50 χλμ., η Road που χρησιμοποιεί τον 1.6 THP κινητήρα με το εμπρός ηλεκτρικό μοτέρ και η Race όπου γίνεται χρήση όλου του plug-in hybrid συστήματος καθώς και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το Quartz concept περιλαμβάνει γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ η πνευματική ανάρτηση αυξομειώνει αυτόματα την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος μεταξύ 300 και 350 χιλιοστών. Το σύστημα ελέγχεται μέσω οπτικής κάμερας που συνδέεται μέσω του συστήματος πλοήγησης και διαβάζει συνεχώς τη μορφολογία του δρόμου.

Get it on Google Play Download on the App Store