Citroen C4 Cactus AIRFLOW 2L concept με κατανάλωση 2 λτ./100 χλμ.!

Το νέο μικρό SUV Citroen C4 Cactus, το οποίο λανσαρίστηκε και στην χώρα μας (δείτε εδώ τις τιμές), αποκτά μια νέα πρωτότυπη έκδοση με κατανάλωση μόλις 2 λτ./100 χλμ.. Βέβαια σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής οι αλλαγές είναι πάρα πολλές προκειμένου να επιτύχει την πολύ αυτή κατανάλωση βενζίνης. Κάτω από το ελαφρωμένο κατά 100 κιλά αμάξωμά του (μόλις 865 κιλών) με την βελτιωμένη κατά 20% αεροδυναμική υπάρχει η τεχνολογία HybridAir, η οποία συνδυάζει τον θερμικό 3κύλινδρο κινητήρα 1.2 PureTech 82 με σύστημα πεπιεσμένου αέρα, ανάλογο με εκείνο που έχουμε δει και στο 208 HybridAir 2L και με επιδόσεις παραπλήσιες του PureTech 110.

Το πρωτοποριακό υβριδικό αυτό σύνολο διαθέτει τρεις λειτουργίες: Την Air power, όπου κινείται μέσω του πεπιεσμένου αέρα, την Petrol power με χρήση μόνο του θερμικού κινητήρα και την Combined Power με συνδυασμό και των δύο συστημάτων.

Εξωτερικά εκτός από τα αεροδυναμικά βοηθήματα, υπάρχουν τρεις εισαγωγές του αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα που ανοίγουν αυτόματα για την ψύξη του κινητήρα, οι καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες και έχουν τοποθετηθεί ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης διαστάσεων 155/70.

Για την κατασκευή του C4 Cactus AIRFLOW 2L έχει γίνει χρήση αλουμινίου σε τμήματα του αμαξώματος, ατσαλιού υψηλής αντοχής σε μέρη του πλαισίου, συνθετικών υλικών στο δάπεδο και ανθρακονήματος με σύνθετα υλικά στα ελατήρια της ανάρτησης, στην πόρτα του χώρου αποσκευών, στα φτερά, στους προφυλακτήρες, στις πόρτες κ.α.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο του C4 Cactus AIRFLOW 2L:

Get it on Google Play Download on the App Store