Νέο Audi TT Sportback concept με κινητήρα 2.0 TFSI 400 hp

Από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που θα κάνουν πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι και το Audi TT Sportback, το οποίο αποτελεί μια πρωτότυπη εκδοχή του νέου TT Coupe με δύο πόρτες παραπάνω -και όχι μόνο-, ενώ δεν αποκλείεται να μπει στο μέλλον στην παραγωγή. Με μήκος στα 4,47 μ., πλάτος 1,89 μ. και μεταξόνιο 2,63 μ., το TT Sportback concept είναι κατά 29 εκατοστά πιο μακρύ, 6 εκ. πιο πλατύ και με 12 εκ. μεγαλύτερο μεταξόνιο, ενώ με ύψος 1,38 μ. είναι πιο κοντό (!) κατά 3 εκ. από το TT Coupe.

Εξωτερικά και στο εσωτερικό η συγγένεια του πρακτικότερου ΤΤ με του Coupe είναι εμφανής, ωστόσο η ύπαρξη των δύο ακόμα πίσω θυρών (και θέσεων) συν το μακρύτερο μήκος δεν δείχνει παράταιρη και θα μπορούσε το αυτοκίνητο σε αυτή τη μορφή να γίνει πραγματικότητα. Άλλωστε η Audi συνηθίζει να διατηρεί την σχεδίαση των πρωτότυπων μοντέλων της και στα αντίστοιχα παραγωγής.

Όπως πολλά μοντέλα του ομίλου VW, έτσι και το Audi TT Sportback βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και εφοδιάζεται με τη μόνιμη τετρακίνηση quattro. Για την κίνηση του σπορ 5θυρου κουπέ φροντίζει ένας νέος 2.0 TFSI με απόδοση 400 ίππων και 450 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δλ., καταναλώνει 7,0 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 162 γρ./χλμ. CO2.

Επίσης, η ανάρτησή του με τα αλουμινένια τμήματα αποτελείται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τεσσάρων συνδέσμων πίσω, ενώ οι μεγάλες ζάντες των 21 ιντσών εφοδιάζονται με ελαστικά 255/30. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και πολλά τμήματα στο εσωτερικό και το αμάξωμα είναι από αλουμίνιο.

Get it on Google Play Download on the App Store