Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Opel Astra στη Γερμανία

Το λανσάρισμα του νέου Opel Astra θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο, ωστόσο ανακοινώθηκαν στη Γερμανία οι αρχικές του τιμές, μαζί με το κόστος κάποιων εξτρά. Βασικός κινητήρας του νέου Astra θα είναι ο τρικύλινδρος 1.0 Turbo των 105 ίππων με κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ., το οποίο θα κοστίζει στη Γερμανία από 17.960 ευρώ. Στην Ελλάδα οι τιμές του νέου Astra θα ανακοινωθούν εν καιρώ και θα είναι όπως πάντα ανταγωνιστικές. Ο νέος ντίζελ 1.6 CDTI σε τρεις εκδόσεις ισχύος από 95 hp θα κοστίζει στη Γερμανία από 20.260 -650 ευρώ λιγότερο από τον υπάρχοντα, βασικό diesel.

Από πλευράς νέων εξοπλιστικών στοιχείων, το νέο Astra θα διατίθεται με το προσαρμοζόμενο σύστημα φώτων IntelliLux LED από 1.150 ευρώ (τιμή λιανικής συμπερ. ΦΠΑ στη Γερμανία), 100 ευρώ λιγότερο από το σύστημα BiXenon AFL+ της προηγουμένης γενιάς. Το νέο Astra είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που λανσάρεται με την υπηρεσία Opel OnStar. Η υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας είναι ο ‘φύλακας άγγελος’ για τους κατόχους Astra 24/7, 365 ημέρες το χρόνο. Το σύστημα θα είναι στάνταρ στις ανώτερες εκδόσεις Astra Dynamic και Innovation και ο πρώτος χρόνος χρήσης θα παρέχεται δωρεάν. Η υπηρεσία OnStar θα λανσαριστεί στη χώρα μας το 2016.

Το νέο Astra θα εξοπλίζεται με το νέας γενιάς σύστημα infotainment R 4.0 IntelliLink με οθόνη αφής 7 ιντσών και επιτρέπει εκτενή ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto -στάνταρ από το Enjoy. Η νέα γενιά εργονομικών καθισμάτων Opel, δοκιμασμένη και πιστοποιημένη από ανεξάρτητη ομάδα ειδικών  της πλάτης του Γερμανικού οργανισμού AGR (Campaign for Healthy Backs), είναι ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό. Η Opel προσφέρει ένα εργονομικό κάθισμα οδηγού από 390 ευρώ.

Στα συστήματα ασφαλείας του νέου Astraθα περιλαμβάνονται η τρίτης γενιάς εμπρός κάμερα Opel Eye με Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Assistant) και το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning) μαζί με την Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) κάνουν την οδήγηση του νέου Astra πιο άνετη και ασφαλέστερη από 500 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store