Νέο Ford Ranger με τρεις ντίζελ κινητήρες για την Ευρώπη

Την Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα θα κάνει το νέο Ford Ranger στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, παρουσιάζοντας μυώδη σχεδιασμό εξωτερικά, ανέσεις επιβατικού στο εσωτερικό, βελτιωμένη αποδοτικότητα των κινητήρων και σύγχρονη τεχνολογία. Το αμάξωμά του στην κορυφαία έκδοση Wildtrack με το χαρακτηριστικό χρώμα Pride Orange, τις 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου, το μεταλλικό γκρι χρώμα στη μάσκα, στους καθρέπτες, στις χειρολαβές των θυρών, στην καρότσα και τα σκαλοπάτια τονίζουν το δυναμικό του στιλ.


Στο εσωτερικό συνδυάζεται το πορτοκαλί χρώμα στις επενδύσεις, ενώ η οθόνη αφής των 8 ιντσών, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, τα μαλακά υλικά και ο σχεδιασμός παραπέμπουν απευθείας σε επιβατικά οχήματα παρά σε ελαφρύ ημιφορτηγό.

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέο Ford Ranger τροφοδοτείται με ντίζελ κινητήρες 2.2 λτ. TDCi, ισχύος 130 ίππων και 160 ίππων (έναντι 125 PS και 150 PS στο προγενέστερο), καθώς και τον ισχυρότερο 3.2 λτ. TDCi των 200 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς (στάνταρ 4×4 το Ranger Wildtrack). Για την έκδοση των 160 ίππων η Ford ανακοινώνει κατανάλωση 6,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 171 γρ./χλμ. (έναντι 7,8 λτ./100 χλμ. και 206 γρ./χλμ. πριν).

Όσον αφορά τις εκτός δρόμου ικανότητές του, διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 230 χιλιοστά, γωνία εισόδου 25 μοιρών και εξόδου 25 μοιρών, βάθος υδάτινου κωλύματος 800 χλστ., ενώ το πίσω ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό βελτιώνει την πρόσφυση. Επιπλέον, η ελκτική του ικανότητα φτάνει έως τα 3.500 κιλά.

Get it on Google Play Download on the App Store