Νέο πολυτελές γερμανικό SUV Borgward BX7 ισχύος έως 401 hp

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Borgward η οποία ιδρύθηκε το 1929 και έκλεισε το 1961, επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από μισό αιώνα με ένα μεγάλο νέο SUV, το οποίο ονομάζει BX7. Το μήκους 4,7 μέτρων Borgward BX7 χαρακτηρίζεται εξωτερικά από την ευμεγέθη χρωμιωμένη μάσκα και η συνολική αισθητική του παραπέμπει κυρίως Audi, ενώ σε άλλους ίσως θυμίζει κάποια κινέζικη αντιγραφή.

Άλλωστε υπάρχουν δεσμοί της αναγεννημένης Borgward με την Κίνα, αφού τα δικαιώματα της μάρκας έχουν πωληθεί στην κινέζικη εταιρεία Foton Motor, ενώ αρχικά το νέο αυτό SUV θα ξεκινήσει να πωλείται στην Κίνα το 2016 και στην Ευρώπη θα λανσαριστεί προς το 2017. Για το εσωτερικό του ακόμα δεν έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες, ωστόσο αναμένεται να είναι πολυτελές, πλούσια εξοπλισμένο και με άνετους χώρους για έως επτά επιβάτες. Στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνονται σύστημα infotainment με μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών, περιμετρική κάμερα, σύστημα ανίχνευσης πεζών, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με το προπορευόμενο όχημα κ.λπ.

Το Borgward BX7 διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση από την BorgWarner και εφοδιάζεται με 2.0 λτ. turbo κινητήρα ισχύος 224 ίππων, συνδυασμένο με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα κάνει και plug-in hybrid έκδοση με τον ίδιο 2λιτρο μοτέρ για την κίνηση των μπροστινών τροχών και ηλεκτροκινητήρας για τον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς θα φτάνει τους 401 ίππους, ενώ θα μπορεί να κινηθεί και μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 55 χιλιομέτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store