Porsche Mission E με 600 hp, αυτονομία 500 χλμ. και φόρτιση 15 λεπτών!

Το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό σπορ τετραθέσιο αυτοκίνητο στην ιστορία της παρουσιάζει η Porsche, το Mission E με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και τα άκρως δυναμικά χαρακτηριστικά. Το γεμάτο θελκτικές καμπύλες αμάξωμά της με τις τέσσερις πόρτες και ύψος μόλις 1,3 μέτρων θυμίζει περισσότερο μια 911 με δύο ακόμα πόρτες, οι οποίες ανοίγουν με αντίθετη φορά.

Το σύστημα κίνησης της Porsche Mission E είναι εντελώς νέο, ωστόσο υιοθετεί τεχνολογίες από το τους ηλεκτροκινητήρες που χρησιμοποιήθηκαν στην αγωνιστική υβριδική Porsche919 (νικήτρια του φετινού αγώνα 24h Le Mans). Τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν συνδυαστικά πάνω από 600 ίππους και επιταχύνουν το αυτοκίνητο στα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και στα 0-200 χλμ./ώρα κάτω από 12 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία της με μια πλήρη φόρτιση ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ σε μόλις 15 λεπτά μέσω χρήσης φορτιστή 800 volt γεμίζει των 80% των μπαταριών που φτάνει για κάλυψη περίπου 400 χιλιομέτρων.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο της Porsche Mission E και εξασφαλίζει χαμηλό κέντρο βάρος μαζί με ιδανικό ζύγισμα μεταξύ των δύο αξόνων. Ολόκληρο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από μείξη αλουμινίου, ατσαλιού, ανθρακονήματος και ενισχυμένων πολυμερών. Από ανθρακόνημα αποτελούνται και οι ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω.

Get it on Google Play Download on the App Store