Νέο εντυπωσιακό μικρό SUV Toyota C-HR Concept hybrid

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το εντυπωσιακό σχεδιαστικά και άκρως δυναμικό 5θυρο SUV Toyota C-HR Concept, το οποίο έρχεται πιο κοντά στην παραγωγή σε σχέση με το αρχικό πρωτότυπο C-HR. Το έντονα ανάγλυφο αμάξωμά του μοιάζει περισσότερο με 3θυρο παρά με 5θυρο, ενώ από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται μεταξύ των μικρών και μικρομεσαίων SUV.

Ως βάση για τη εξέλιξή του χρησιμοποιήθηκε η νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), πάνω στην οποία βασίζεται και το νέο Toyota Prius. H TNGA εξασφαλίζει αύξηση της ακαμψίας, καλύτερη προστασία σε συγκρούσεις, βελτιωμένη οδική συμπεριφορά – άνεση και πιο χαμηλό κέντρο βάρους.

Επιπλέον, το Toyota C-HR Concept εισαγάγει μια νέα υβριδική τεχνολογία στην κατηγορία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει χρήση ενός πιο συμπαγούς και ελαφριού υβριδικού συστήματος κίνησης συνδυασμένο με ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, που θα προσφέρουν περεταίρω μειώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώνει η Toyota, ωστόσο αναφέρει ότι συνδυάζει υψηλής τεχνολογίας μπαταρίες με εξαιρετικά συμπαγής ηλεκτρικούς κινητήρες.

Get it on Google Play Download on the App Store