Νέο μεσαίο SUV Mazda Koeru με δυναμικό σχεδιασμό

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης κάνει το εντυπωσιακό πρωτότυπο SUV/Crossover Mazda Koeru. Η ονομασία του προέρχεται από ιαπωνική λέξη που σημαίνει ότι «υπερβαίνει» ή «πηγαίνει πιο πέρα» και πρωτίστως κερδίζει τις εντυπώσεις με τον πολύ δυναμικό και κομψό ταυτόχρονα σχεδιασμό του αμαξώματός του. Αυτό έχει μήκος 4,6 μ., πλάτος 1,9 μ., ύψος 1,5 μ., μεταξόνιο 2,7 μ. και πατάει σε ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών με ελαστικά 265/45.

Η σχεδίαση του ακολουθεί την φιλοσοφία KODO, ενώ οι αυξημένες διαστάσεις, η χαμηλή οροφή με την έντονη κλίση προς τα πίσω, οι τονισμένοι ώμοι και το σφηνοειδές ρύγχος με τη μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα χαρίζουν στο πρωτότυπο αυτοκίνητο έντονα αθλητικό προφίλ. Επιπλέον διαθέτει αεροδυναμικό σχεδιασμό με μελετημένη ροή του αέρα στο αμάξωμα αλλά και κάτω από αυτό, ενώ εφοδιάζεται με ειδικές τεχνολογίες για τη μείωση της τραχύτητας, των κραδασμών και των ενοχλητικών θορύβων.

Σπορτίφ και μινιμάλ είναι το εσωτερικό του Mazda Koeru, το οποίο θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιο υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο, παρά σε ένα μεσαίο SUV. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν ανακοίνωσε η Mazda, ωστόσο το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να εφοδιάζεται με τους αποδοτικούς κινητήρες SKYACTIV βενζίνης και πετρελαίου που εφοδιάζουν και το Mazda6.

Get it on Google Play Download on the App Store