Νέο crossover Nissan Gripz Concept δείχνει το επόμενο Juke

Η Nissan αποκάλυψε πλήρως το Nissan Gripz Concept, το οποίο σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα είναι εμπνευσμένο από τα κλασικά αυτοκίνητα ράλι και τα αγωνιστικά ποδήλατα, ενω εφοδιάζεται με ηλεκτροκίνηση. Πιο ξεχωριστό του γνώρισμα δεν είναι άλλο από την αιχμηρή και γεμάτη γεωμετρικά σχήματα σχεδίαση του κόμπακτ διαστάσεων αμαξώματος του (μήκος 4.100 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ., ύψος 1.500 χλστ. και μεταξόνιο 2.580 χλστ.), με τις ζάντες των 21 ιντσών. Παράλληλα το Nissan Gripz concept δίνει μια γεύση για το πώς θα είναι ένα μελλοντικό μικρό crossover μοντέλο της, κοινώς το δεύτερης γενιάς Juke.

Με εντυπωσιακό τρόπο γίνεται η είσοδος στο εσωτερικό, αφού οι μπροστινές πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, όπως σε πολλά supercars και οι μικρότερες πίσω σε αντίθετη φορά. Στην 4θέσια καμπίνα με το μινιμάλ και σπορ ταμπλό, κυριαρχούν το σπορ λεπτό τιμόνι, ο πίνακας οργάνων που θυμίζει χρονογράφο ρολογιού, η οθόνη στο πάνω μέρος του ταμπλό και η κονσόλα που φτάνει μέχρι το πίσω μέρος.

Το Gripz κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης με ένα πρωτότυπο υβριδικό σύστημα το οποίο  βασίζεται σε τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί  για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan, όπως το αναβαθμισμένο Leaf με τη μεγαλύτερη αυτονομία.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store