Εντυπωσιακή Mercedes Concept IAA έρχεται από άλλο πλανήτη!

Από τα πιο εντυπωσιακά -αν όχι το εντυπωσιακότερο- πρωτότυπο αυτοκίνητο που παρουσιάζεται στην φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, δεν είναι άλλο από το Mercedes Concept IAA. Και δεν πρόκειται μόνο για την πολύ αεροδυναμική του σχεδίαση αλλά και για τις τεχνολογίες που εφοδιάζεται και δείχνει πως θα είναι στο μέλλον τα μεγάλα αυτοκίνητα της Mercedes.

Εξωτερικά ξεχωρίζει για το σφηνοειδές του σχήμα, τη μεγάλη μάσκα εμπρός με τα ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα, την χαμηλή οροφή τύπου κουπέ και το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ. Ο αεροδυναμικός του συντελεστής φτάνει το εκπληκτικό Cd: 0,19 χάρη στην πολύ μελετημένη αεροδυναμική που «αναπτύσσεται» όταν το μεγάλο όχημα κινείται (βλ. παρακάτω βίντεο). Στο τετραθέσιο, πολυτελές και με τεχνολογία αιχμής εσωτερικό, οι οθόνες αφής είναι τύπου tablet, ενώ ο έλεγχος των διαφόρων λειτουργιών γίνεται μόνο μέσω της αφής.

Το μήκους 5.040 χλστ. (5.430 χλστ. με την αεροδυναμική επέκταση), πλάτους 1.995 χλστ., ύψους 1.305 χλστ. και με μεταξόνιο 2.975 χλστ. Mercedes Concept IAA κινείται μέσω plug-in hybrid συστήματος, συνδυαστικής απόδοσης 279 ίππων. Η τελική ταχύτητα που προσφέρει περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ οι εκπομπές CO2 και η αυτονομία με την ηλεκτρική ενέργεια εξαρτώνται από την επιλογή του στιλ οδήγησης. Στο aerodynamic mode η αυτονομία φτάνει τα 66 χλμ. και με εκπομπές CO2 στα 28 γρ./χλμ. και στο design mode μειώνεται στα 62 χλμ. και οι εκπομπές CO2 αυξάνονται ελαφρώς στα 31 γρ./χλμ.

Παρακολουθείστε την εντυπωσιακή Mercedes Concept IAA στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store