Νέο Toyota Prius με υψηλή τεχνολογία και οικονομία καυσίμου

Μεταξύ των σημαντικότερων νέων μοντέλων που κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είναι και το ολοκαίνουργιο, τέταρτης γενιάς Toyota Prius. Το νέο μοντέλο διατηρεί το μεταξόνιο των 2. 700 χλστ. του τρέχοντος Prius, αλλά είναι 60 χλστ. μακρύτερο συνολικά στα 4.540 χλστ. Επίσης είναι 15 χλστ. φαρδύτερο στα 1.760 χλστ. και χαμηλότερο κατά 20 χλστ., στα 1.470 χλστ. Σχεδιαστικά χαρακτηρίζεται από τις πολλές καμπύλες και τις δυναμικές επιφάνειες, χωρίς ωστόσο να διακρίνεται για την κομψότητά του.

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα ευχάριστο, αθόρυβο και άνετο περιβάλλον, με ένα ταμπλό που αγκαλιάζει στον οδηγό και ρέει σχεδόν χωρίς ασυνέχειες στις επενδύσεις των θυρών. Ο αριθμός διαφορετικών εξαρτημάτων που απαρτίζουν το ταμπλό έχει μειωθεί, για παράδειγμα το τμήμα σε piano black είναι τώρα μία μονάδα.

Το νέο Prius είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA). Αυτή παίζει κομβικό ρόλο στην οδηγική απόλαυση και στην ποιοτική οδηγική εμπειρία, χαρίζοντας στο νέο Prius χαμηλότερο κέντρο βάρους συγκριτικά με το τωρινό μοντέλο, και συμβάλλοντας στη βελτιωμένη θέση οδήγησης. Στα παραπάνω προστίθεται και ένα αμάξωμα που είναι 60% πιο άκαμπτο από πριν. Η νέα πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια παίζει σημαντικό ρόλο στα οδηγικά χαρακτηριστικά, καθώς μεταφέρει σημαντικά λιγότερους κραδασμούς. Παράλληλα, η εμπρός ανάρτηση με γόνατα ΜακΦέρσον έχει αναθεωρηθεί με μία αυξημένη γωνία τοποθέτησης των αμορτισέρ και τη χρήση κεκλιμένων ρουλεμάν.

Το νέο Prius προαναγγέλλει την επόμενη γενιά υβριδικών συστημάτων κίνησης της Toyota. Αυτή η νέα γενιά θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη μπαταρία, τον ηλεκτροκινητήρα και τις τεχνολογίες βενζινοκινητήρων. Η θερμική απόδοση του βενζινοκινητήρα– στο 38,5 % ήδη πολύ υψηλό στο τρέχον Prius – έχει αυξηθεί πάνω από 40% – η καλύτερη παγκοσμίως για βενζινοκινητήρα.Σαν αποτέλεσμα, όταν χρησιμοποιείται στο νέο Prius, αυτό το νέο υβριδικό σύστημα στοχεύει σε βελτίωση 18% στην απόδοση καυσίμου συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store