BMW i Vision Future Interaction με τεχνολογίες του μέλλοντος!

Η BMW αποκάλυψε επίσημα το πρωτότυπο i Vision Future Interaction της Έκθεσης Ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES), το οποίο από τη μια μας δείχνει το πως μπορεί να είναι το εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος, ενώ από την άλλη μας δίνει και μια πρώτη γεύση από τo ρόουντσερ BMW i8.

Το νέο πρωτότυπο της BMW ενσωματώνει μια σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, αλλά και των Συστημάτων πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η τεχνολογία AirTouch, που διακρίνει τις κινήσεις του χεριού του οδηγού και επιτρέπει την πλοήγηση του μενού στο Σύστημα infotainment, χωρίς ο οδηγός να απαιτείται να αγγίξει τις διάφορες οθόνες.


Παράλληλα, το BMW Vision Future Interaction διαθέτει στο εσωτερικό του ένα προηγμένο head-up display, μαζί με έναν τρισδιάστατο πίνακα οργάνων, αλλά και μια πανοραμική οθόνη 21 ιντσών στο πάνω τμήμα του ταμπλό, παρέχοντας άπλετη πληροφόρηση για όλα τα τεκταινόμενα.

Στα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου συγκαταλέγεται και η παροχή 3 διαφορετικών τρόπων οδήγησης, με τον οδηγό να επιλέγει μεταξύ του Pure Mode (κανονική οδήγηση), του Assist (το σύστημα επεμβαίνει υποβοηθώντας τον οδηγό σε καταστάσεις ανάγκης), αλλά και του Auto Mode, όπου το αυτοκίνητο λειτουργεί αποκλειστικά αυτόνομα.

Μάλιστα, στην αυτόνομη λειτουργία του πρωτότυπου, το τιμόνι αλλάζει χρωματισμό και γίνεται μπλε, ενώ παράλληλα μαζεύεται προς τα εμπρός ελευθερώνοντας χώρο. Την ίδια στιγμή, τα καθίσματα αλλάζουν το σχήμα τους και μέσω κινούμενων μερών γίνονται πιο αναπαυτικά και παράλληλα στρέφονται ελαφρώς προς τα δεξιά, για να δώσουν στον οδηγό άπλετη ορατότητα προς τη μεγάλη οθόνη του ταμπλό.

 

Get it on Google Play Download on the App Store