Τα υβριδικά Toyota ξεπέρασαν τις 9 εκατομμύρια πωλήσεις!

Η Toyota ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων της ξεπέρασαν παγκοσμίως τα 9 εκατομμύρια από τον Αύγουστο του 1997 που λανσαρίστηκε το πρώτο το μοντέλο Coaster Hybrid EV, ενώ ακολούθησε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το Prius.

Μέχρι και το 1999 τα υβριδικά Toyota πωλούνταν αποκλειστικά στην Ιαπωνία, ενώ από το 2000 και μετά ξεκίνησε η διάθεσή τους στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και κατόπιν σε πολλές ακόμα χώρες. Από το ένα μοντέλο που ξεκίνησε πριν από 19 χρόνια, τώρα η Toyota διαθέτει στην γκάμα της 33 υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα και ένα plug-inhybrid, τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 90 χώρες.

Η Toyota υπολογίζει ότι μέχρι τώρα τα υβριδικά της μοντέλα έχουν οδηγήσει σε περίπου 67 εκατομμύρια τόνους λιγότερων εκπομπών CO2 σε σχέση με συμβατικά αυτοκίνητα παρόμοιου μεγέθους και επιδόσεων. Επίσης, η ιαπωνική μάρκα εκτιμά ότι τα υβριδικά της μοντέλα έχουν εξοικονομήσει 25 εκατομμύρια χιλιόλιτρα βενζίνης.

Πρώτο σε πωλήσεις υβριδικό μοντέλο της Toyota είναι το Prius, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 3,7 εκατομμύρια οχήματα, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Aqua/Prius C με 1,25 εκατομμύρια πωλήσεις, στην τρίτη θέση το Camry Hybrid (574.400) και στην τέταρτη θέση το Auris Hybrid (309.200). Τα νεότερα υβριδικά της μοντέλα είναι το τέταρτης γενιάς Prius και το -για πρώτη φορά υβριδικό- RAV4.

Get it on Google Play Download on the App Store