Η νέα Toyota Supra δοκιμάζεται στο Nürburgring (+video)

Η BMW και η Toyota έχουν ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό την συνεργασία τους και την από κοινού ανάπτυξη ενός σπορ αυτοκινήτου. Για την Toyota θα είναι η νέα Supra και για τη BMW η Z5, η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο της Z4 που σταμάτησε πρόσφατα να παράγεται. Υπενθυμίζουμε ότι η Toyota έχει δείξει τις προθέσεις της μέσω του εντυπωσιακού πρωτότυπου FT-1.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αμφότερα τα σπορ μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Magna Steyr, αλλά εμφανισιακά θα είναι τελείως διαφορετικά. Η Supra θα διαθέτει κουπέ αμάξωμα (ίσως και targa) και η Z5 θα είναι roadster με υφασμάτινη οροφή που θα ανοίγει και όχι μεταλλική όπως στην Z4, που της πρόσθετε βάρος και κόστος.

Κάτω από το αμάξωμα θα υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία, ενώ το εσωτερικό θα φέρει πολλά τμήματα από τη BMW, όπως έχουμε δει από κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Η πλατφόρμα θα προέρχεται από τη BMW, ενώ η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, κιβώτια ταχυτήτων και στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η Z5 αναμένεται να εφοδιάζεται με TwinPower Turbo 2λιτρους κινητήρες και 3.0 λτ. 6κύλινδρους της BMW, όμως η Toyota λέγεται ότι θα χρησιμοποιήσει ένα νέο V6 twin-turboκινητήρα με ισχύ γύρω στους 400 ίππους. Δεν αποκλείεται να δούμε και υβριδική έκδοση.

Παράλληλα, φημολογείται ότι πρώτα η BMW θα παρουσιάσει το μοντέλο της μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και λίγο αργότερα εντός του 2018 θα ακολουθήσει η Toyota.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store