To μίνι Toyota του μέλλοντος με κινητήρα υδρογόνου (+video)

Η Toyota δείχνει τις προθέσεις της για το αυτοκίνητο του μέλλοντος το οποίο θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο και δεν θα εκπέμπει καθόλου βλαβερούς ρύπους. Άλλωστε η Toyota έχει κάνει μακροχρόνια έρευνες πάνω στα οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, ενώ στην παραγωγή διαθέτει το μοντέλο Mirai.

Παράλληλα, στόχος της Toyota είναι να τους προσθέσει ένα νέο ρόλο, μετατρέποντας τα οχήματα κυψελών καυσίμου από καταναλωτές ενέργειας σε παραγωγούς ενέργειας. Αυτά τα οχήματα μηδενικών ρύπων όχι μόνο θα μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά θα μπορούν να παράγουν και να παρέχουν ενέργεια, όπως ακριβώς και το πρωτότυπο μίνι αυτοκίνητο Toyota FCV Plus.

Η χρήση του οχήματος για τη μετατροπή καθαρού υδρογόνου σε ηλεκτρισμό, μπορεί να προστατεύσει το περιβάλλον και να συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπιση θεμάτων ενεργειακής ασφάλειας:

– Παραγωγή ηλεκτρισμού από υδρογόνο: Εκτός του ότι έχει υδρογόνο στο δικό του ρεζερβουάρ, το FCV Plus μπορεί επίσης να παράγει ηλεκτρισμό απευθείας από το υδρογόνο που είναι αποθηκευμένο εκτός του οχήματος. Επομένως, το όχημα μεταμορφώνεται σε σταθερή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας για χρήση εντός ή εκτός σπιτιού.

– Κοινοχρησία παραγόμενου ηλεκτρισμού: Όταν είναι σταθμευμένο, το FCV Plus μπορεί να προσφέρει την ηλεκτρική ενέργεια που έχει αποθηκευμένα σε άλλα αυτοκίνητα και ηλεκτρικά δίκτυα.

– Υποστήριξη παραγωγής ηλεκτρισμού στο μέλλον: Εκτός από τη χρήση της σε ένα αυτοκίνητο, η συστοιχία κυψέλης καυσίμου του FCV Plus μπορεί να αφαιρείται και να επαναχρησιμοποιείται σαν μία συσκευή παραγωγής ηλεκτρισμού.

Η σμίκρυνση της συστοιχίας κυψέλης καυσίμου του FCV Plus και άλλων εξαρτημάτων του συστήματος βοήθησε στη δημιουργία ενός ελαφρού και συμπαγούς οχήματος, που είναι ιδανικό για την πόλη. Η οικονομία καυσίμου είναι βελτιωμένη λόγω της προηγμένης αεροδυναμικής του κάτω τμήματος του οχήματος. Ενσωματωμένα πάνελ ασύρματης φόρτισης μπαταρίας, που καλύπτουν τους πίσω τροχούς και το κάτω μέρος του πατώματος μπροστά, επιτρέπουν την ευφυή εξωτερική φόρτιση άλλων οχημάτων ή υποδομών.

Τα εξαρτήματα κίνησης έχουν μικρύνει και τοποθετούνται στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου σε μία διάταξη που μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο. Η μικρή συστοιχία κυψέλης καυσίμου τοποθετείται ανάμεσα στους εμπρός τροχούς, ενώ το ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκεται πίσω από τα πίσω καθίσματα. Σε συνδυασμό με τη χρήση ανεξάρτητων ενσωματωμένων μοτέρ και στους τέσσερις τροχούς, αυτό προσδίδει στο FCV Plus το συνολικό μήκος ενός συμπαγούς αυτοκινήτου και το εσωτερικό ενός μεγάλου sedan.

Δείτε το Toyota FCV Plus και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store