Η Toyota τα βάζει με Mercedes-AMG και BMW M

Η Toyota μπορεί να έχει τμήμα σπορ εκδόσεων, το γνωστό σε όλους μας ως TRD (Toyota Racing Development) φαίνεται όμως πως θέλει κάτι νέο για τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της, επί ευρωπαϊκού εδάφους και αυτό θα είναι το τμήμα Gazoo Racing (GR).

Οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτου έχουν στο ενεργητικό τους ένα ειδικό τμήμα να ασχολείται με την παραγωγή των γρήγορων εκδόσεων των μοντέλων τους. Η BMW το λέει M Division, η Mercedes το αποκαλεί AMG, η Renault έχει το RenaultSport, η Hyundai το νεοσύστατο τμήμα N και πάει λέγοντας…

Δείτε επίση: Σχεδόν έτοιμη η νέα Toyota Supra

Σε αυτό τον πειρασμό λοιπόν αναμένεται να υποκύψει και η Toyota η οποία μπορεί να έχει το TRD (Toyota Racing Development), αυτό όμως δεν την ικανοποιεί καθώς θεωρεί πως δεν είναι παγκόσμιου βεληνεκούς. Έτσι, για την αγορά της Ευρώπης θα πρέπει να περιμένουμε τη δραστηριοποίηση του Gazoo Racing (GR, από τα αρχικά της), στο θέμα της επιμέλειας των γρήγορων εκδόσεων των μοντέλων της Toyota.

Εξάλλου η Gazoo Racing θα εμπλακεί μαζί με την Toyota και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, επομένως είναι λογικό οι Ιάπωνες να θέλουν να επωφεληθούν από την δημοσιότητα και την ενδεχόμενη επιτυχία που θα έχουν στους αγώνες.

Διαβάστε ακόμη: Τα πάντα για το νέο Ford Fiesta

Ενδεικτικές των βλέψεων της ιαπωνικής Gazoo Racing είναι οι δηλώσεις του αφεντικού της Κόι Σάγκα που δήλωσε πως «θέλουμε να διευρύνουμε την παρουσία μας πέραν από την Ιαπωνία και να γίνουμε για την Toyota ότι είναι για την BMW το M Division».

Get it on Google Play Download on the App Store