Έρχεται η δεύτερη γενιά του Toyota GT86

Είναι πλέον γεγονός. Η Toyota επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να ετοιμάζει νέα γενιά του GT86 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά της αυτή θα είναι έτοιμη για παραγωγή τέλη του 2018 με αρχές του 2019.

Ο κύριος Καρλ Σλιχτ, επικεφαλής της Toyota Ευρώπης, δήλωσε ξεκάθαρα πως θα υπάρξει διάδοχος του Toyota GT86. Τα λόγια του μάλιστα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης καθώς είπε πως «το μόνο που μένει πλέον είναι να οριστεί αρχιμηχανικός για το πρότζεκτ και να ξεκινήσει η εξέλιξη του αυτοκινήτου».

Δείτε επίσης: Έτσι θα είναι η πολυαναμενόμενη Toyota Supra

Και κάπου εδώ είναι που γεννάται το κρίσιμο ερώτημα. Θα συνεχίσει το GT86 να αποτελεί συμπαραγωγή με τη Subaru ή πλέον η Toyota θα προχωρήσει μόνη της; Η απάντηση λοιπόν από τα επίσημα χείλη της μάρκας είναι πως «δεν είμαστε ακόμη σίγουροι. Θέλουμε να μείνουμε πιστοί στις αρχές του πρώτου μοντέλου, επομένως είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουμε μαζί με τη Subaru».

Όσον αφορά στις άλλες εκδόσεις αμαξώματος του νέου Toyota GT86, όπως για παράδειγμα ένα shooting brake ή ένα cabrio, ο κύριος Καρλ Σλιχτ ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως «υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή στην εταιρεία και στις γραμμές παραγωγής μας».

Διαβάστε ακόμη: Ανανέωση για το Subaru BRZ

Εμείς φυσικά περιμένουμε με αγωνία να δούμε τη νέα γενιά του GT86 και πως θα επιλέξει να πορευθεί η Toyota προκειμένου να το διαφοροποιήσει σημαντικά από τη μελλοντική Supra

Get it on Google Play Download on the App Store