Έρχεται το Toyota Yaris στα χρώματα του πολέμου

Μπορεί η πρώτη εικόνα του «καυτού» Toyota Yaris που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιάπωνες να είναι απλώς ένα σκίτσο, είναι σημαντικό όμως γιατί μαζί με αυτό επιβεβαίωσαν και την πρόθεσή τους να οδηγήσουν στην παραγωγή την «καυτή» έκδοση του μικρού μοντέλου τους.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν η Toyota ετοιμάζει «καυτές» εκδόσεις των μοντέλων της για να τα βάλει με τις BMW M και Mercedes AMG, ενώ φυσικά το ίδιο θα γίνει και με τα μικρότερα μοντέλα της που θα έρθουν να χτυπήσουν τα καταξιωμένα μικρά GTi.

Δείτε επίσης: Από τετρακίνητη πισωκίνητη με ένα κουμπί η νέα BMW M5

Το πρώτο δείγμα λοιπόν θα το πάρουμε όπως φαίνεται σε λίγο καιρό και θα είναι το Yaris Gazoo (από την αγωνιστική ομάδα Toyota Gazoo Racing), το οποίο όπως φαίνεται και από τις εικόνες θα είναι στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας, όπως αυτή παρουσιάστηκε εχθές και επισήμως και θα λάβει μέρος στο WRC.

To Yaris Gazoo, τουλάχιστον από όσα ας αφήνει το σκίτσο να διακρίνουμε, θα εφοδιάζεται με bodykit, το οποίο θα απαρτίζεται από σπόιλερ περιμετρικά του αμαξώματος, αεροτομή και αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, θα έχει πιο φουσκωμένα φτερά, ενώ την εμφάνισή του θα ολοκληρώνουν οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου.

Λογικά θα εφοδιάζεται με μοτέρ βενζίνης 1.6 λτ. τούρμπο (όπως και το αγωνιστικό Yaris WRC) που θα ξεπερνά σε απόδοση τους 200 ίππους. Προφανώς και δεν υπάρχουν αλλά τεχνικά χαρακτηριστικά ή στοιχεία επιδόσεων, είναι όμως δεδομένο πως για το 0-100 χλμ./ώρα το Yaris Gazoo θα σταματά τα χρονόμετρα κάπου στα 6,0 δλ. ενώ η τελική του θα είναι κοντά στα 220 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: 723.000 ευρώ για μεταχειρισμένη Porsche 911 R!

 

Το πότε θα το δούμε παραμένει άγνωστο, το πιθανότερο σενάριο όμως το θέλει να κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις 9 Μαρτίου του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store