Toyota Concept-i. Το αυτοκίνητο που σκέφτεται (+videos)

Η Toyota παρουσίασε το Concept-i ένα πρωτότυπο με το οποίο η ιαπωνική μάρκα κάνει επίδειξη τεχνολογίας. Και αυτό γιατί το έχει εξοπλίσει με μία σειρά από τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες το καθιστούν ικανό να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

Το όραμα της Toyota που κρύβεται πίσω από αυτό το νέο της πρωτότυπο, το οποίο παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην έκθεση CES 2017 στο Λος Άντζελες, είναι ένα φιλικό αυτοκίνητο, εστιασμένο στον εκάστοτε ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε ακόμη: Toyota Yaris diesel vs Opel Corsa Diesel

Ουσιαστικά η Toyota μας δίνει μία ιδέα από το μέλλον των αυτόνομων αυτοκινήτων, τα οποία θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη, θα επικοινωνούν ως ένα βαθμό με τον οδηγό, θα μαθαίνουν από αυτόν και θα εξελίσσονται.

Το αυτοκίνητο μπορεί να μετρήσει συναισθήματα και να τα συνδέσει με τις διαδρομές (για παράδειγμα θα νιώθει όταν πάμε εκδρομή αν περάσαμε καλά και θα μας το προτείνει αν στο μέλλον θέλουμε να περάσουμε το ίδιο όμορφα), ενώ καλωσορίζει οδηγό και συνοδηγό με μηνύματα στο αμάξωμά του.

Φυσικά τα προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης του Concept-i το κάνουν ακόμη πιο ασφαλές, καθώς μπορεί να παίρνει αυτομάτως τον έλεγχο, όταν αντιλαμβάνεται πως ο οδηγός ασχολείται με κάτι άλλο.

Το πρωτότυπο της Toyota σχεδιάστηκε στο κέντρο σχεδιαστικής έρευνας CALTY, το οποίο βρίσκεται στο New Port της Καλιφόρνια, με τους σχεδιαστές του να λένε πως ξεκίνησαν από μέσα προς τα έξω τη δημιουργία του αυτοκινήτου. Μάλιστα λένε πως το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί το προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης «Yui», ενώ χρησιμοποιεί το φως, τον ήχο, ακόμη και την αφή προκειμένου να επικοινωνήσει με τον οδηγό.

Δείτε επίσης: Πρώτη στις πωλήσεις του 2016 η Toyota

Πληροφορίες σχετικά με το μοτέρ από το οποίο παίρνει πνοή το Concept-i δεν έδωσε η Toyota, αλλά προφανώς μιλάμε για κάποιο ηλεκτρικό κινητήρα, μηδενικών ρύπων. Εννοείται πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν πρόκειται να περάσει ποτέ στην παραγωγή, ενδέχεται όμως να δούμε τεχνολογίες από αυτό σε μελλοντικά μοντέλα της μάρκας. 

Get it on Google Play Download on the App Store