Το Toyota που καίει 1,0 λίτρο/100 χλμ. (+video)

Το Toyota Prius Plug-In Hybrid πραγματοποίησε την απόβασή του στην ευρωπαϊκή αγορά και η ιαπωνική μάρκα μας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο της υβριδικό μοντέλο το οποίο μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του και από την πρίζα του δικτύου οικιακού ρεύματος.

Φυσικά, προκειμένου το Prius Plug-In Hybrid να ξεχωρίζει από το… απλό Prius το οποίο φορτίζει τις μπαταρίες του αποκλειστικά από την κινητική ενέργεια αλλά και από το φρενάρισμα ανάκτησης ενέργειας, έχει εξωτερικές αλλαγές στο αμάξωμά του, τα φώτα αλλά και τους προφυλακτήρες, ενώ έχει γίνει ακόμη πιο αεροδυναμικό με τον συντελεστή να έχει πέσει στο Cd: 0.25. Τιμή κορυφαία!

Διαβάστε ακομη: Τα πάντα για το νέο Toyota Yaris 2017

Το Toyota Prius Plug-In Hybrid εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 1.8 λτ. που σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 122 ίππους. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 11,1 δλ. και έχει τελική ταχύτητα 162 χλμ./ώρα.

Συγκλονιστική όμως είναι η μέση κατανάλωση καυσίμου που υπόσχεται η Toyota. Hιαπωνική μάρκα ανακοινώνει μόλις 1,0 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να είναι στα 22 γρ./χλμ. Το plug-in hybrid σύστημα τροφοδοτείται από μπαταρίες 8,8 kWh, οι οποίες φορτίζουν στο 65% σε κανονική πρίζα μέσα σε 3 ώρες, ενώ με ταχυφορτιστή ο χρόνος πέφτει στις 2 ώρες. Η αποκλειστικά ηλεκτρική αυτονομία ξεπερνάει τα 50 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα με την οποία μπορείτε να κινηθείτε αμιγώς ηλεκτρικά είναι τα 135 χλμ./ώρα.

Το Toyota Prius Plug-In Hybrid διαθέτει τέσσερις τρόπους λειτουργίας. Αυτοί είναι οι HV Mode, EV Mode, EV City και Battery Charge, αλλά και τρία οδηγικά προγράμματα, τα Normal, Power και Eco.

Στην οροφή του υπάρχουν ηλιακά πάνελ που παράγουν ενέργεια για τη φόρτιση της μπαταρίας και τα οποία αυξάνουν την ηλεκτρική αυτονομία κατά 5 χλμ.

Δείτε ακόμη: Αθεόφοβο Toyota Land Cruiser περνάει από ποτάμι με κόντρα ροή (+video)

Στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής έκδοσης του Toyota Prius Plug-In Hybrid υπάρχει νέο σύστημα infotainment με οθόνη 8.0 ιντσών, ενώ στον πίνακα οργάνων υπάρχουν διπλές οθόνες 4,2 ιντσών.

Η Toyota έχει εξοπλίσει το πρωτοποριακό μοντέλο της με τα τελευταία συστήματα ενεργητικής και παθητικές ασφάλειας, ενώ υπόσχεται βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και καλύτερη ηχομόνωση σε σχέση με το απλό Prius.

Get it on Google Play Download on the App Store