Με κινητήρα SKYACTIV της Mazda το επόμενο Toyota Yaris

To 2016 αναμένεται η Toyota να αντικαταστήσει το Yaris και σύμφωνα με πληροφορίες από τη Mazda, το νέο μικρό μοντέλο της Toyota θα έλθει με τουλάχιστον έναν από τους κινητήρες της νέας σειράς SKYACTIV της Mazda. Οι κινητήρες αυτοί χαρακτηρίζονται από την πολύ καλή τους απόδοση, αλλά κυρίως, από την κορυφαία οικονομία κίνησης. Φέρουν, όλη τη σύγχρονη τεχνολογία για να το επιτύχουν (π.χ. άμεσο ψεκασμό, υψηλή σχέση συμπίεσης, σύστημα start/stop κ.λπ.), ενώ έρχονται σε διάφορες εκδόσεις χωρητικότητας και καυσίμου (βενζίνη και diesel).

Μεταξύ των έως τώρα νέων κινητήρων SKYACTIV που έχουν παρουσιαστεί από τη Mazda, δύο είναι οι πιο πιθανοί υποψήφιοι για να εφοδιάσουν το επόμενο Toyota Yaris. Ο πρώτος, είναι ο 1.300άρης βενζινοκινητήρας SKYACTIV-G των 83 ίππων, για τον οποίο η Mazda έχει υποσχεθεί περίπου 4,0 λτ./100 χλμ. κατανάλωση με βάση τα δεδομένα της Ιαπωνικής αγοράς. Ο δεύτερος που πιθανόν να δούμε στο επόμενο Yaris, είναι ο ολοκαίνουργιος 1,5 πετρελαιοκινητήρας SKYACTIV-D που μας έδειξε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη, με το πρωτότυπο Hazumi. Με τον κινητήρα αυτό κάτω από το καπό του, το Hazumi είχε εκπομπές ρύπων κάτω από 90 γρ./χλμ. Όσο για το ποιόν τελικά από τους δύο θα δούμε κάτω από το καπό του επόμενου Yaris, περισσότερο πιθανός είναι ο βενζινοκινητήρας, εάν και δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά και τα δύο αυτά νέα μοτέρ στο επόμενο μικρό Toyota.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε πως η Toyota στα πλαίσια της συνεργασίας της με τη BMW θα χρησιμοποιήσει τον 1.6 D-4D κινητήρα ντίζελ εκτός από το νέο Verso και σε άλλα μοντέλα της, όπως στο Auris και στο RAV4, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store