Το «εξωγήινο» σχεδιαστικά υδρογονοκίνητο Toyota FCV παραγωγής

Τις πρώτες φωτογραφίες του νέου FCV (fuel cell vehicle) παραγωγής παρουσιάζει η Toyota, το οποίο είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο μοντέλο μαζικής παραγωγής της Ιαπωνικής φίρμας. Το φουτουριστικό αυτό μοντέλο θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2015 και το ίδιο καλοκαίρι στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Σχεδιαστικά είναι σχεδόν ίδιο με το πρωτότυπο μοντέλο (δείτε εδώ) και η Toyota προσπάθησε  να του χαρίζει μια πιο ξεχωριστή σχεδίαση από των συμβατικών αυτοκινήτων, ωστόσο μάλλον υπερέβαλε και το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι μάλλον άκομψο και σε κάποια σημεία άσχημο.

Μερικά από τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του είναι οι υπερβολικά μεγάλοι εμπρός αεραγωγοί σε αντίθεση με τα πολύ μικρά φωτιστικά σώματα, ενώ το πίσω μέρος μοιάζει σαν να χωρίζεται σε δύο επίπεδα.

Ασχέτως αν τελικά αρέσει ή όχι σχεδιαστικά, το Toyota FCV διαθέτει υψηλή τεχνολογία, ενώ είναι εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον, αφού εκπέμπει υδρατμούς. Από πλευράς επιδόσεων επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10 δευτερόλεπτα, η αυτονομία του θα φτάνει περίπου τα 480 χιλιόμετρα, ενώ ένα γέμισμα με υδρογόνο θα διαρκεί σχεδόν 3 λεπτά.

Τέλος, στην Ιαπωνία, το Toyota FCV θα κοστίζει σχεδόν 50.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store