Πρεμιέρα για το νέο υδρογονοκίνητο Toyota Mirai παραγωγής (+video)

Η Toyota παρουσιάζει σήμερα το νέο fuel cells αυτοκίνητο παραγωγής με την ονομασία «Mirai», το οποίο στα ιαπωνικά σημαίνει future, δηλαδή μέλλον. Το πρωτοποριακής τεχνολογίας υδρογονοκίνητο αυτό σεντάν θα ξεκινήσει να διατίθεται στους ντίλερ της Ιαπωνίας τον Απρίλιο του 2015, ενώ στις Η.Π.Α. και Ευρώπη θα διατεθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Mirai αποτελεί την εξέλιξη του πρωτότυπου FCV που είχε κάνει την εμφάνισή του στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο και από το οποίο διατήρησε την μάλλον άκομψη σχεδίαση στο εμπρός και πίσω άκρο. Υπερβολικά φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό του με τις πολλές οθόνες, το οποίο θα μπορούσε και αυτό με την σειρά του να ήταν πιο ισορροπημένο σχεδιαστικά. Η Toyota αναφέρει ότι η αυτονομία του με ένα γέμισμα υδρογόνου στις ειδικές δεξαμενές που διαρκεί μόλις 3 λεπτά, ξεπερνά τα 300 μίλια (480 χλμ.). Ο κινητήρας του αποδίδει 153 ίππους και επιταχύνει στα 0-96 μ.α.ω. σε 9 δευτερόλεπτα.

Η Toyota αναφέρει ότι η αυτονομία του με ένα γέμισμα υδρογόνου στις ειδικές δεξαμενές που διαρκεί μόλις 3 λεπτά, ξεπερνά τα 300 μίλια (480 χλμ.). Η τιμή του θα ξεκινά στην Καλιφόρνια από τα 57.500 δολάρια (46.000 ευρώ), ωστόσο εκεί υπάρχουν και κρατικές επιδοτήσεις για τέτοια αυτοκίνητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα παρουσίασε και η Honda το αντίπαλο δέος, το επίσης υδρογονοκίνητο με fuel cells FCV Concept, το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2016 και θα έχει αυτονομία άνω των 600 χλμ.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store