Ανανεωμένο Toyota RAV4 και πρώτη φορά RAV4 Hybrid

Για πρώτη φορά στην 20ετή παρουσία του από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το RAV4 αποκτά και υβριδική έκδοση, η οποία θα διατεθεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2016 και λίγο πιο νωρίς το ανανεωμένο RAV4. Το νέο RAV4 Hybrid AWD συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 2.5 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα που στέλνει την ισχύ στον πίσω άξονα και λειτουργεί ως ηλεκτρονικό all-wheel drive. Το σύστημα AWD εξασφαλίζει πολύ καλή σταθερότητα σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυση, ενώ η ελκτική ικανότητα φτάνει τα 1.650 κιλά. Επιδόσεις και αποδόσεις θα ανακοινωθούν προς τα τέλη του 2015, ωστόσο παρόμοιο υβριδικό σύνολο τοποθετείται στο Lexus NX 300h συνδυαστικής απόδοσης 197 ίππων.

Η παρουσίαση του RAV4 Hybrid συμπίπτει με εκείνη της νέας σειράς RAV4, η οποία φέρει αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, βελτιωμένη ποιότητα της καμπίνας και περεταίρω ανάπτυξη της τεχνολογίας σε χαρακτηριστικά ασφαλείας. Στο εμπρός άκρο του ανανεωμένου RAV4 περιλαμβάνονται για πρώτη φορά full LED προβολείς, νέα μαρσπιέ στα πλαϊνά και ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρας. Στην καμπίνα υιοθετήθηκε έγχρωμη οθόνη αφής TFT και μαλακά υλικά αφής.

Την ασφάλεια του ανανεωμένου RAV4 ενισχύουν τεχνολογίες όπως η πανοραμική κάμερα 360 μοιρών και τα συστήματα Pre-Collision, Lane Departure Alert, Automatic High Beam, Road Sign Assist και το Adaptive Cruise Control (δείτε τα εδώ αναλυτικά). Συστήματα που θα περιλαμβάνονται και στα νέα Avensis και Auris από αυτό το καλοκαίρι.

Get it on Google Play Download on the App Store