Νέο Toyota Pixis Mega με mini διαστάσεις και κινητήρα

Το νέο μίνι μοντέλο Pixis Mega λανσάρει στην Ιαπωνία η Toyota, το οποίο ανήκει στην ιδιαίτερα δημοφιλή (στην τοπική αγορά) κατηγορία των kei cars, με το χαρακτηριστικό τετραγωνισμένο σχήμα, το πολύ κοντό μήκος και τους μικρής χωρητικότητας κινητήρες.

Εξωτερικά θυμίζει περισσότερο ένα μεγάλο παιχνίδι, ενώ από πλευράς διαστάσεων έχει μήκος 3.395 χλστ., πλάτος 1.475 χλστ., ύψος 1.835 χλστ. και πολύ μακρύ μεταξόνιο 2.455 χλστ. Παρά τις κόμπακτ εξωτερικές του διαστάσεις, το εσωτερικό προσφέρει εντυπωσιακούς χώρους για 4 επιβάτες (1.455 χλστ. εσωτερικό ύψος), ενώ τα καθίσματα με τις πολλαπλές ρυθμίσεις ευνοούν σημαντικά την πρακτικότητα. Το νέο Pixis Mega περιλαμβάνει ένα επιπλέον μικρό καθρέπτη κάτω από τον αριστερό για να διευκολύνει την ορατότητα (π.χ. στις γωνίες).

Λόγω του μεγάλου ύψος και του μικρού πλάτους του αμαξώματός του, η Toyota αναφέρει ότι η οδική του συμπεριφορά έχει ενισχυθεί μέσω της χρήσης πιο σκληρής ανάρτησης σε συνδυασμό με τις αντιστρεπτικές δοκούς. Επιπλέον, για τη μείωση του ύψους του κέντρου βάρους έχει βελτιστοποιηθεί το πάχος της οροφής, ενώ η πίσω πόρτα και τα μπροστινά φτερά είναι κατασκευασμένα από πλαστικό.

Το λιλιπούτειο Toyota Pixis Mega τροφοδοτείται με κινητήρα χωρητικότητας μόλις 658 κ.εκ. Στην ατμοσφαιρική του έκδοση η ισχύς φτάνει τους 52 ίππους και 60 Nm ροπής και στην turbo εκδοχή φτάνει τους 64 ίππους και 92 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς γίνεται μέσω CVT κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ η κατανάλωση  ξεκινά από 3,9 λτ./100 χλμ. Τέλος, το νέο Pixis Mega κοστίζει από 1.350.000 γιεν (9.890€) και το ακριβότερο 4WD φτάνει τα 1.749.000 γιεν (12.800€).

Get it on Google Play Download on the App Store