Scoop: Δείτε το νέο Toyota Corolla

Στην τελευταία έκθεση του Ντιτρόιτ η Toyota είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο μικρομεσαίο σεντάν Corolla Furia Concept, το οποίο όπως είχε δηλώσει ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος της Toyota, Bill Fay αποτελεί μια πρώιμη ένδειξη για το μελλοντικό σχεδιασμό των compact αυτοκινήτων της Ιαπωνικής φίρμας και θα συνδυάζει με μεγάλη έμφαση την εντυπωσιακή σχεδίαση με μοντέρνα στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, που θα εκπλήξει πολλούς ανθρώπους.

Όπως βλέπετε και από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, το επόμενης γενιάς μικρομεσαίο σεντάν αυτοκίνητο της Toyota θα μοιράζεται αρκετά βασικά αισθητικά γνωρίσματα από το Corolla Furia Concept και αναμένεται να είναι πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά από ποτέ άλλοτε. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου παραγωγής δε θα διαφέρουν κατά πολύ από το concept, με το μήκος του να κυμαίνεται στα 4,6 μέτρα, το πλάτος στα 1,8 μέτρα, το ύψος στα 1,4 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,7 μέτρα.

Σε επίπεδο κινητήρων το πιο πιθανό σενάριο είναι να τροφοδοτείται με τα ίδια μοτέρ του Auris. Έτσι θα υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα βενζίνης των 1.33 και 1.6 λίτρων με απόδοση 99 και 132 ίππων αντίστοιχα και το υβριδικό με τον 1,8 λτ. κινητήρα και το ηλεκτρικό μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 136 ίππων. Επίσης θα υπάρχουν οι ντίζελ 1.4 D-4D με απόδοση 90 ίππων και ο δίλιτρος, επίσης D-4D με ισχύ 124 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store