Έρχεται ισχυρότερο και ανανεωμένο Toyota GT86 το 2016

Με boxer κινητήρα 2.0 λίτρων, 200 άλογα και πίσω κίνηση, το Toyota GT86 είναι ένα από τα πιο σπορ κουπέ της εποχής, ωστόσο αυτό δεν φθάνει στους Ιάπωνες, αφού νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη αύξηση της ισχύος του κινητήρα του αυτοκινήτου και αρκετές επιπλέον βελτιώσεις, που θα τονίσουν περαιτέρω το δυναμισμό του.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του Επικεφαλής μηχανικού σπορ αυτοκινήτων της Toyota, κ. Tetsuya Tada, μαζί με την ανανέωσή του το 2016, το GT86 θα μας φέρει και έναν πιο ισχυρό κινητήρα, αλλά και αρκετές αλλαγές στο αμάξωμα και την ανάρτησή του. Ανάμεσα στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται και η προσθήκη οροφής από ανθρακονήματα, που θα βοηθήσει στη μείωση του βάρους. Σε ό,τι αφορά στο είδους του νέου ή βελτιωμένου κινητήρα, περαιτέρω στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, αν και ο κ. Tada τόνισε ότι δεν θα είναι κάποια εκδοχή με turbo, ούτε πολύ περισσότερο, κάποια ισχυρότερη εκδοχή με νέο μικρό σε κυβισμό turbo κινητήρα.

Παράλληλα, η Toyota έχει παρουσιάσει κατά καιρούς διάφορες ειδικές εκδόσεις του GT86, όπως είναι η πιο πρόσφατη 86 Blackline Edition, η οποία θα διατεθεί στην Αυστραλία σε μόλις 450 οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store