Toyota RAV4 Hybrid Sapphire με έξτρα πολυτέλεια

Μαζί με το νέο κόμπακτ SUV Toyota C-HR που παρουσιάζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η ιαπωνική μάρκα εμφανίζει και το πρωτότυπο RAV4 Hybrid Sapphire, που προαναγγέλλει μελλοντικό μοντέλο. Κάτι ανάλογο έδειξε και η Nissan με τα μοντέλα Qashqai και X-Trail Premium, όπως και η Ford με το Kuga Vignale, δείχνοντας την τάση που υπάρχει σε πολυτελείς εκδόσεις των μικρομεσαίων SUV.

Το «ζαφειρένιο» υβριδικό RAV4 με το μοναδικό μπλε χρώμα σε ολόκληρο το αμάξωμα, τις επενδύσεις χρωμίου στους προφυλακτήρες και στα μασπιέ, το θαλασσί χρώμα στο λογότυπο και στη μάσκα και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών, του προσδίδουν πιο σπορτίφ και premium εμφάνιση.

Ανάλογη εικόνα διαθέτει και το εσωτερικό του RAV4 Hybrid Sapphire όπου κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις σε ταμπλό, πόρτες και καθίσματα με τις μπλε ραφές. Παράλληλα υπάρχουν διακοσμητικά μαύρης λάκας πιάνου και μπλε δακτυλίδια στους αεραγωγούς.

Μηχανικά δεν αναφέρονται αλλαγές για το πρωτότυπο αυτό υβριδικό RAV4. Το αυτοκίνητο παραγωγής εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 2.5 λτ. κύκλου Atkinson και με ένα ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 197 ίππους, με κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 115 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store