Crash test μεταξύ pick-up και επιβατικού

Το αμερικάνικο ινστιτούτο ασφαλείας IIHS πραγματοποίησε μια δοκιμή πρόσκρουσης μεταξύ ενός pick-up μοντέλου (Ford F-150 του 2010) και ενός οικογενειακού σεντάν (Chrysler Sebring του 2007), αναπαριστώντας μια περίπτωση παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη.

Σε  μια ανάλογη πρόσκρουση που είχε γίνει το 2012 στην Αριζόνα των Η.Π.Α., ένα F-150 είχε εμβολίσει με 77 χλμ./ώρα ένα Sebring και ο οδηγός του Chrysler είχε τραυματιστεί σοβαρά. Άλλωστε το F-150 έχει το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου όγκου, βάρους, ορμής και της μετωπικής επιφάνειας, με την οποία προσκρούει στο πλαϊνό τμήμα του επιβατικού. Κάτι ανάλογο βέβαια ισχύει και με μικρότερα αυτοκίνητα.

Με αυτό το crash test, το IIHS ήθελε να δείξει παράλληλα ότι η απενεργοποίηση των καμερών που καταγράφουν τις παραβιάσεις με κόκκινο φανάρι στις Η.Π.Α. κοστίζουν ζωές. Αυτές υπάρχουν σε περισσότερες από 79 μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α. και έχουν μειώσει σημαντικά τα ατυχήματα στα σημεία όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.

Αναμφίβολα αυτές οι κάμερες που καταγράφουν τους παραβάτες θα έπρεπε να τοποθετηθούν και σε πολλές ακόμα πόλεις και χώρες, μεταξύ αυτών και στην χώρα μας, όπου δυστυχώς πολλοί έχουν την κακή συνήθεια να περνούν με κόκκινο, λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Παρακολουθείστε το βίντεο με το crash test και να το θυμάστε στην περίπτωση που σκεφτείτε να περάσετε με κόκκινο φανάρι:

Get it on Google Play Download on the App Store