Η τηλεκατευθυνόμενη BMW. Μετακινείται από το κλειδί, χωρίς οδηγό (+videos)

Αυτές τις ημέρες έχουμε στα χέρια μας την ολοκαίνουργια BMW Σειρά 5 και όπως είναι λογικό δεν χάσαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την… τηλεκατεύθυνσή της (πρωτοεμφανίστηκε στην BMW Σειρά 7). Με άλλα λόγια δοκιμάσαμε το BMW Remote Parking το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να μετακινήσει το αυτοκίνητο από το κλειδί.

Η νέα BMW Σειρά 5 είναι πραγματικά ένα προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο καθώς μπορεί να διατηρήσει την λωρίδα της στον αυτοκινητόδρομο, στρίβοντας μόνη το τιμόνι της, επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει το σύστημα πολυμέσων με χειρονομίες (χωρίς αφή) και κυρίως μπορεί να κινηθεί εμπρός/πίσω έως και 30 μέτρα με το κλειδί της, χωρίς ο οδηγός να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου.

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Με το BMW Remote Parking ο οδηγός μπορεί μέσω του κλειδιού να θέσει τον κινητήρα σε λειτουργία και να μετακινήσει το αυτοκίνητο εμπρός/πίσω.

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει έτσι στον οδηγό να μπει στο αυτοκίνητό του εύκολα αν τον έχουν κλείσει σε κάποιο χώρο στάθμευσης στον οποίο τα αυτοκίνητα παρκάρουν κάθετα (σε σουπερμάρκετ, μεγάλα εμπορικά κέντρα κλπ.). Φυσικά είναι ιδανικό και για όσους διαθέτουν στενό γκαράζ, καθώς μπορούν να αφήνουν το αυτοκίνητό τους εμπρός του, να βγαίνουν από αυτό και να το παρκάρουν από το κλειδί.

Δείτε παρακάτω τα videos και θα καταλάβετε.

Δείτε επίσης: 

BMW X6 M τίγκα φορτωμένη με αξεσουάρ

Μαθήματα οδήγησης με BMW i8! (+video)

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio vs BMW M3 vs Mercedes C63 AMG (+video) 

Get it on Google Play Download on the App Store