Ο φορτιστής του Nissan Leaf κλέβεται με χτένα! (video)

Ο ιδιοκτήτης ενός Nissan Leaf από την πόλη Κεμπέκ του Καναδά ανακάλυψε ότι το καλώδιο φόρτισης του Nissan Leaf μπορεί να κλαπεί πολύ γρήγορα και απλά ακόμα και με την βοήθεια μιας πλαστικής χτένας!  Ο κος Francois Viau μια μέρα είχε αφήσει το Leaf να φορτίσει στην εργασία του και όταν επέστρεψε είδε έκπληκτος ότι το καλώδιο είχε εξαφανιστεί, ενώ η αγορά ενός νέου του κόστισε 2.200 δολάρια Καναδά (1.560€).

Από εκεί και μετά άρχισε να αναζητά τρόπους για το πως μπορεί να απασφαλιστεί η πρίζα από τη θέση Lock και διαπίστωσε ότι ακόμα και ένα παιδί με μια χτένα για μαλλιά (ή με κάποιο άλλο μακρύ και αιχμηρό αντικείμενο) μπορεί να ανοίξει την συρόμενη υποδοχή ασφαλείας της πρίζας με μια κίνηση.

Η Nissan από την πλευρά της δήλωσε ότι η ασφάλεια αυτή υπάρχει όχι για να αποτρέψει την κλοπή του καλωδίου φόρτισης αλλά για να αποτρέψει την αποσύνδεσή του κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Για εκείνους που θέλουν επιπλέον ασφάλεια υπάρχει μια μικρή τρύπα στο κουμπί απελευθέρωσης της πρίζας μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν ένα λουκέτο! Πολύ πρόχειρο ακούγεται…

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store