Νέο ηλεκτρικό VW e-Crafter θα μπει στην παραγωγή το 2017

Τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν το -όχι τόσο μακρινό- μέλλον της αυτοκίνησης, αφού εκτός από τα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται συνεχώς, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν και επαγγελματικά οχήματα, από βαν έως φορτηγά. Η Volkswagen η οποία μετά το σκάνδαλο των ντίζελ έχει στραφεί στην ηλεκτροκίνηση, παρουσίασε στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο, το πρωτότυπο e-Crafter. Ωστόσο, είναι πολύ κοντά στην παραγωγή, αφού τα πρώτα οχήματα για χρήση θα είναι έτοιμα εντός του 2017.

Το e-Crafter διαθέτει μεγάλο χώρο φόρτωσης χωρητικότητας 11,3 κ.μ., με ωφέλιμο ύψος 1.961 χλστ., πλάτος ανάμεσα από τους θόλους των τροχών 1.380 χλστ. και μήκος 4.855 χλστ. Το ωφέλιμο βάρος είναι στα 1.709 κιλά, ενώ το όχημα ζυγίζει 2.541 κιλά.

Το μεικτού βάρους 4,25 τόνων e-Crafter κινείται από ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 136 ίππων και 290 Nm ροπής από την εκκίνηση. Οι συστοιχία των μπαταριών με τις 312 κυψέλες είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του οχήματος και έχει χωρητικότητα 43 kWh. Ανάλογα με τη διαμόρφωση του οχήματος η αυτονομία ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα, όμως στο μέλλον θα μπορεί να διαμορφωθεί στα έως 400 χιλιόμετρα. Η φόρτιση των μπαταριών με φορτιστές ταχείας φόρτισης (40 kW DC) μπορεί να γίνει έως και το 80% σε 45 λεπτά.

Αλλαγές υπάρχουν και εξωτερικές στο e-Crafter, το οποίο εξωτερικά ξεχωρίζει σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα Crafter από την ειδική μπλε μεταλλική απόχρωση Reef Blue, τους προφυλακτήρες και τα πλαϊνά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος, τα LED φώτα ημέρας εμπρός σε σχήμα «C» και τη μπλε ρίγα στη μάσκα. Στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στη θέση του στροφόμετρου υπάρχει ένας δείκτης «power meter» για τον ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, διαθέτει δερμάτινο τιμόνι με μπλε ραφές και καθίσματα με μαύρες και μπλε επενδύσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store